Skip to content
  
infoACCIONS
2014/91
 1. Cicle de debats a l’entorn de l’acció social a la Unió Europea
 2. La veu de l’acció social arran del Ple sobre Pobresa al Parlament
 3. ECAS participa en un projecte europeu sobre nova pobresa
 4. Balanç del cicle de sessions ‘Tendint ponts’ sobre àmbit penitenciari
 5. Neix la primera cooperativa de telecomunicacions
 6. Jornada sobre ‘Emprenedors estrangers a Catalunya’, 27 de març
 7. Homenatge musical a Mandela aquest vespre a La Salamandra
 8. ‘L’estat de l’educació a Catalunya’, presentació de l’Anuari 2013 a Girona
 9. ‘Dones, crisi i desigualtats’, reportatge de Latituds
 10. La Plataforma per una fiscalitat justa presenta ‘La reforma fiscal que volem’
 11. Debats en treball social i política social, març-abril a Girona
 12. La ILP per una Renda Garantida de Ciutadania compareix al Parlament
 13. Jornades sobre intervenció amb famílies i infància, 7 d’abril
 14. Anàlisi i reptes de l’escola inclusiva a Catalunya, jornada 3 d’abril

 

Polítiques socials europees, cicle de debats

ECAS i el projecte europeu IGA organitzem un cicle de sessions al voltant de les polítiques socials europees que encetem el proper 25 de març amb una ponència de Jordi Solé i Ferrando, diputat al Parlament de Catalunya i President de la Mesa de la Comissió d’Acció Exterior, sobre ‘El tercer sector social a Europa: Com podem fer més i millor incidència en les polítiques de la UE?’. El segon debat, dijous 27 de març, se centrarà en ‘Les polítiques d’equitat de gènere a Europa: avenços i retrocessos’ en el marc de la 2ª Jornada DDiPAS: ‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’, amb una ponència a càrrec de Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional de la UAB. Cal inscriure’s a través d’aquest formulari online.


La veu de l’acció social arran del Ple sobre Pobresa

Podeu consultar online les aportacions d’ECAS a la reunió #openpobresa la setmana passada al Parlament –convocada per ICV-EUiA, PSC i la CUP en resposta a la negativa que les entitats intervinguéssim al Ple sobre pobresa celebrat la setmana passada— així com les notes de premsa de valoració del Ple emeses per la federació (valoració 12.03.2014 i valoració final). Al llarg dels darrers dies els mitjans de comunicació s’han fet un ampli ressò de la veu d’ECAS. Podeu consultar al web un recull amb les aparicions durant la celebració del Ple i de valoració de les resolucions aprovades, entre les quals una entrevista a Teresa Crespo ahir al programa Hora L de Ràdio Barcelona / Cadena SER.


ECAS participa en un projecte europeu sobre nova pobresa

ECAS col·laborarà amb el projecte europeu New Answers for New Needs impulsat pel Gabinet d’Estudis Socials, l’organització italiana Civifrom i la britànica Hope in the community amb l’objectiu de donar resposta a la nova pobresa a Europa analitzant-ne l’impacte i els perfils, i compartint bones pràctiques i aprenentatges. En el marc d’aquest projecte, Marta Olaria, membre de la Vocalia d’Internacionalització de l’Acció Social d’ECAS en representació d’Arrels Fundació, participarà a finals de mes en una trobada al Regne Unit per presentar l’experiència de la federació.


 

Balanç del cicle ‘Tendint ponts’ d’àmbit penitenciari

La Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS ha publicat un informe sobre la situació del Tercer Sector en l’execució penal a Catalunya de balanç del cicle de tallers ‘Tendint ponts’ sobre els reptes de l’acció social en aquest àmbit. El document inclou una anàlisi del present i el futur de les entitats socials, elements clau a tenir en compte en el moment actual, conclusions i propostes de la comissió i un resum del desenvolupament de les tres sessions del cicle de tallers.


Neix la primera cooperativa de telecomunicacions

Aquest dissabte se celebra al Prat de Llobregat l’assemblea constituent d’Eticom-Som Connexió, la primera cooperativa de consum sense ànim de lucre en telefonia mòbil, fixa i Internet. Neix amb la voluntat d’oferir una alternativa de consum en telecomunicacions inspirada iniciatives com Som Energia, Fiare o Coop57. El projecte s’ha desenvolupat amb el suport del laboratori-incubadora per a l’economia social de GATS (Grup d’Associats pel Treball Col·lectiu), entitat membre d’ECAS.


 

‘Emprenedors estrangers a Catalunya’, 27 de març

La Xarxa Laboral del Casc Antic coorganitza la jornada ‘Emprenedors estrangers a Catalunya. Beneficis i dificultats de la nova llei d’emprenedors’, dijous 27 de març a les 10 hores al Casal de Barri Pou de la Figuera (Sant Pere més Baix 70, Barcelona). La jornada es dirigeix a persones estrangeres que estiguin pensant en desenvolupar una idea de negoci i a persones autònomes que ja tinguin en marxa un negoci. Inscripcions obertes via formulari online o trucant a la Fundació Comtal: 93 319 9855.


 

Homenatge musical a Mandela avui a L’Hospitalet

Amb motiu del Dia Internacional contra el Racisme, avui se celebra l’homenatge musical Mandela Festival, una iniciativa amb la qual col·labora EICA i que tindrà lloc a les 20.30 hores a la sala La Salamandra 2 de L’Hospitalet de Llobregat (Avda. Carrilet 302). El preu de l’entrada és de 6 euros i els fons recaptats es destinaran a associacions que lluiten contra el racisme.


 

‘L’estat de l’educació a Catalunya’, presentació a Girona

Dimecres 26 de març a les 18.30 hores es presenta a la Casa de Cultura de Girona l’informe de la Fundació Jaume Bofill L’estat de l’educació a Catalunya. Anuari 2013, en un acte coorganitzat amb la Fundació SER.GI i el Moviment de Renovació Pedagògica de Girona. S’oferirà una taula rodona sobre l’èxit educatiu a Catalunya amb la participació d’Anna Jolonch, cap de recerca de la Fundació Jaume Bofill; Miquel Martínez, director de l’Anuari 2013; i Xavier Besalú, professor del Departament de Pedagogia de la UdG.


 

‘Dones, crisi i desigualtats’, reportatge de Latituds

Ja es pot  veure online el reportatge ‘Dones, crisi i desigualtats‘, estrenat dimecres al programa Latituds del Canal 33, centrat en els factors de gènere que incrementen el risc de descens social: a més del fet ser dona, tenir més de 49 anys i no tenir estudis superiors. Compta amb aportacions de la Fundació Salut i Comunitat, l’Associació “in via” i la Fundació Surt. Per altra banda, el documental ‘Corredors de fons’ es pot veure també al web de TV3 després que s’emetés el 15 de març al programa El documental. 


La Plataforma per una fiscalitat justa presenta ‘La reforma fiscal que volem’

La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària ha presentat aquesta setmana el document ‘La reforma fiscal que volem. Propostes de la ciutadania davant la reforma del sistema fiscal’ i ha valorat l’informe encarregat pel Govern espanyol a un comitè d’experts per preparar la reforma fiscal prevista per aquest any.  Xavi Casanovas, portaveu de la Plataforma, ha qualificat l’informe dels experts d’”eina de legitimació d’un full de ruta ja marcat” i ha advertit que les mesures proposades –que inclouen pujar l’IVA de productes bàsics com els aliments i baixar els tipus màxims de l’IRPF– significarien una major càrrega per a les classes assalariades. Una de les propostes bàsiques de la Plataforma és equiparar la fiscalitat de les rendes del capital amb la dels salaris. + info al web d’ECAS


 

Debats sobre treball social i política social a Girona

‘De la discreció a la veu pública. La defensa dels drets socials’ és el lema de la 4ª edició dels debats en treball social i política social, que s’inaugura dijous 27 de març amb una sessió sobre ‘Canvis en l’Estat del Benestar i drets socials’. El debats tindran lloc a la Casa de Cultura de Girona i cal inscriure’s online fins el 24 de març. Organitzen el cicle el Col·legi de Treball Social de Catalunya, la Universitat de Girona, la UNED i el Campus Arnau d’Escala.


 

La ILP per una Renda Garantida Ciutadana, al Parlament

La Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania compareixerà dimecres 26 de març al Parlament de Catalunya per defensar el projecte de llei d’iniciativa popular, admès a tràmit amb 121.191 signatures de suport, més del doble de les necessàries. Amb aquesta presentació i l’inici del debat per part dels grups parlamentaris al Ple s’inicia la tramitació parlamentària, que es preveu que duri uns mesos. El fet que no es presentin esmenes a la totalitat, tal com va defensar la Comissió Promotora de la ILP davant els partits polítics, dóna més possibilitats a la tramitació del projecte de llei.


 

Jornades sobre intervenció amb famílies i infància

La Fundació Acció Social Infància organitza la 3a Jornada sobre intervenció amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat el proper 7 d’abril al CaixaForum de Barcelona. Comparà amb les experiències de prevenció de la institucionalització a Itàlia, de convivència familiar i comunitària a Amèrica del Sud, central i el Carib, i el programa de participació social per a joves tutelats i extutelats de l’Administració holandesa. Inscripció: formulari online.


 

Anàlisi i reptes de l’escola inclusiva a Catalunya

La Fundació ASPASIM organitza la jornada ‘L’escola inclusiva a Catalunya: el repte d’aprendre’, el proper 3 d’abril a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (Carrer Major de Can Caralleu 1-7, Barcelona). Inclourà ponències i taules rodones al voltant de com construir un model d’escola que respongui a les diverses necessitats d’aprenentatge de l’alumnat, independentment de la seva condició o discapacitat. Inscripció oberta (32 euros): formulari online.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.