Skip to content
  
 

infoACCIONS
2014/96

 1. Desmond Tutu alerta sobre l’alt cost social de la pobresa i les desigualtats
 2. ECAS demana a la consellera Munté fer seguiment de les resolucions de pobresa
 3. Nova gestió del temps en la vida quotidiana, 3r Diàleg DDiPAS el 18 de juny
 4. Compareixença d’ECAS al Parlament sobre la vulnerabilitat dels joves
 5. Sessió de presentació del programa Aracoop a Tarragona, 10 de juny
 6. La Fundació Comtal celebra 20 anys amb una festa al carrer, 14 de juny
 7. Formació sobre resolució de conflictes a Girona, 2 i 4 de juliol
 8. Mercat solidari de la Fundació Ared, del 16 al 20 de juny a Barcelona
 9. Torneig de futbol solidari amb Projecte Home, 26 de juny a Montgat
 10. Campanya de la Fundació IReS de recollida de productes d’higiene i neteja
 11. ‘Setmana de la dignitat’ per una Renda Garantida Ciutadana, 23-28 de juny
 12. Debat de la Taula sobre ‘Drets Humans i polítiques de drogues’, 10 de juny
 13. ‘El que amaguen les dades de pobresa relativa’, comunicat de l’EAPN
 14. Sinèrgies entre universitats i entitats socials, jornada el 13 de juny
 15. 21enes jornades solidàries a El Prat de Llobregat durant el mes de juny

Desmond Tutu alerta sobre l’alt cost social de la pobresa

 

L’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, Premi Internacional Catalunya 2014 i Premi Nobel de la Pau, ha alertat aquesta setmana a Barcelona sobre “l’alt cost social de la pobresa i les desigualtats”, a les quals atribueix, en bona part, el fet que “avui patim tanta violència”. Ho va fer al diàleg organitzat per ECAS amb el sociòleg Sebastià Sarasa i la presidenta de la federació, Teresa Crespo. Podeu llegir aquí la crònica del diàleg i en aquest altre enllaç l’article de Teresa Crespo ‘Desmond Tutu, discurs i acció’, publicat dimarts a El Periódico de Catalunya.


Seguiment de fronts oberts amb la consellera Neus Munté

 

En una reunió mantinguda ahir amb la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, la Junta Directiva d’ECAS ha demanat fer seguiment exhaustiu de les resolucions aprovades fa gairebé tres mesos al ple del Parlament sobre pobresa, que de moment s’han traduït en una partida de dos milions d’euros en ajuts a les famílies, tal com publica avui el diari Ara. En aquest àmbit, Munté s’ha compromès a intentar que la Comissió de Famílies d’ECAS formi part de l’Observatori de la Família i col·labori més estretament amb la Comissió Interdepartamental de Suport a la Família. A més, en la trobada es van abordar altres fronts oberts, com la reforma de la RMI, les polítiques actives d’ocupació, el model català de concertació de serveis públics i l’agilització de les justificacions i els pagaments. 


 

Nova gestió del temps en la vida quotidiana, 18 de juny

 

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) organitza un diàleg sobre ‘Equitat i qualitat de vida: nova gestió del temps en la vida quotidiana’ el proper dimecres 18 de juny a les 18 hores al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa”. Comptarà amb la participació de la sociòloga Elena Sintes; el promotor de la iniciativa ‘Ara és l’hora’ Fabian Mohedano; i la codirectora de la Fundació Joia i membre de la xarxa DDiPAS Inmaculada Pinar. Cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari online.


 

ECAS al Parlament sobre la vulnerabilitat dels joves

 

Xavier Orteu, membre de la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS, ha comparegut aquesta setmana a la Comissió de Benestar, Famílies i Immigració del Parlament de Catalunya per informar sobre la situació dels joves a Catalunya a partir de les dades recollides a l’Informe INSOCAT núm. 3 (PDF), publicat recentment per ECAS. Podeu veure online el vídeo i el document (PDF) de la compareixença.


Sessió de presentació del programa Aracoop a Tarragona, 10 de juny

 

La Comissió territorial d’ECAS a Tarragona coorganitza una sessió de presentació del programa Aracoop, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació, dimarts 10 de juny de 10 a 12 hores a la seu de CERC@ (Baró de les IV Torres 22, Tarragona). La sessió, amb el títol ‘Coneix el model cooperatiu com a fórmula empresarial per desenvolupar les teves activitats’, es dirigeix a entitats que vulguin iniciar una activitat econòmica o empresarial, o que s’estiguin plantejant modificar la seva forma jurídica. Cal inscriure’s a través d’aquest formulari online.


La Fundació Comtal celebra 20 anys el 14 de juny

 

Dissabte 14 de juny la Fundació Comtal celebrarà els 20 anys de l’entitat amb una festa al carrer (Av. Francesc Cambó, davant del Mercat de Santa Caterina de Barcelona) a partir de les 10.30 hores. Hi haurà espectacles, tallers infantils, una tómbola solidària, un concurs de tapes i un concurs de fotografia oberts a la ciutadania.


Formació sobre resolució de conflictes a Girona, 2 i 4 de juliol

 

La Fundació Gentis organitza una formació sobre ‘Resolució de conflictes comunitaris, familiars i de grups’ els dies 2 i el 4 de juliol de 9 a 14 hores al Centre Cívic Can Ninetes de Girona, i ja ha publicat la programació de cursos de coaching, mediació, adiccions juvenils i envelliment, entre d’altres, per a la tardor 2014. Us hi podeu inscriure a través d’aquest formulari online.


 

Mercat solidari de la Fundació Ared, del 16 al 20 de juny

 

La Fundació Ared organitza una venda solidària d’estiu a l’espai Play & Help (Johann Sebastian Bach 28, Barcelona) del 16 al 20 de juny, de 10 a 20.30 hores. Hi trobareu roba eivissenca per a dona, nena i nen, complements i altres productes confeccionats per la pròpia entitat.


 

Torneig de futbol solidari amb Projecte Home, 26 de juny

 

Dijous 26 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de Lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues, Projecte Home organitza un torneig de futbol solidari. Usuaris, voluntaris i treballadors de l’entitat formaran part dels equips mixtes al torneig, que tindrà lloc al Camp Municipal de futbol de Montgat a partir de les 16.30 hores. L’entrada és gratuïta i es farà una rifa solidària.


 

Campanya de recollida de productes d’higiene i neteja

 

La Fundació IReS recollirà fins el 13 de juny productes d’higiene i de neteja per a les famílies necessitades del districte de Sant Martí de Barcelona. Tothom que hi vulgui contriburi pot entregar els productes –sabó, pasta de dents, bolquers, detergent, etc.—a la seu de l’entitat (Àlaba 61, 1r pis). La iniciativa es fa en el marc del programa Aferra’t, dispositiu per millorar les condicions de vida i d’ocupabilitat de persones en situació de pobresa.


‘Setmana de la dignitat’ contra l’atur, la pobresa i les desigualtats, del 23 al 28 de juny

 

La nit de Sant Joan es donarà el tret d’inici a la ‘Setmana de la dignitat’ –organitzada pels moviments socials, els sindicats i les entitats que impulsen la ILP per una Renda Garantida Ciutadana— amb una foguera al carrer Borrell de Barcelona, cantonada amb Consell de Cent, que convidarà la ciutadania a llençar “els símbols de les causes que provoquen la desigualtat, l’atur i la pobresa”. La programació s’estendrà al llarg de la setmana amb concentracions davant les oficines del Parlament Europeu (25 de juny), concentracions davant dels ajuntaments (26 de juny), una cadena humana (27 de juny) i una sessió del Parlament Ciutadà (28 de juny). Llegir comunicat i programació de la ‘Setmana de la dignitat’ (PDF)


‘Drets Humans i polítiques de drogues’, 10 de juny

 

En el marc del cicle de ‘Debats Catalunya Social’, la Taula d’entitats del Tercer Sector organitza una sessió sobre ‘Drets Humans i polítiques de drogues: noves propostes de regulació’, dimarts 10 de juny de 9.15 a 10.45 hores a l’Ateneu Barcelonès. Comptarà amb Josep Rovira (Associació Benestar i Desenvolupament), Felisa Pérez (Federació Catalana de Drogodependències), Xavier Ferrer (Fundació Salut i Comunitat) i Antoni Duran (Associació Promoció i Desenvolupament Social), i estarà moderat pel director de l’Ara, Carles Capdevila.


‘El que amaguen les dades de pobresa relativa’, comunicat de l’EAPN

 

L’EAPN (European Anti Poverty Network) ha emès un comunicat denunciant els retocs estadístics de l’informe publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre l’Enquesta de Condicions de Vida, que anunciava que “en l’últim any la població en risc de pobresa ha disminuït al 20,4%, en front al 20,8% de l’any anterior”. Un titular que, segons l’EAPN, amaga dues “distorsions”: l’anomenat “efecte estadístic” de l’indicador de pobresa relativa i el “canvi en la metodologia de càlcul”. + info: notícia al web d’ECAS


Col·laboracions i sinèrgies entre universitats i entitats socials, jornada el 13 de juny

 

Divendres 13 de juny de 9 a 13 hores se celebra la jornada ‘Nous reptes ciutadans: economia social i comunitat universitària, col·laboracions i sinèrgies’, amb l’objectiu d’acostar la recerca i les pràctiques dels estudiants universitaris a empreses socials i entitats del tercer sector. L’acte tindrà lloc a la seu de Barcelona Activa (Llacuna 162-164), inscripcions via correu electrònic: xesb@barcelonactiva.cat.


 

21enes jornades solidàries a El Prat de Llobregat

 

En el marc de les 21enes Jornades El Prat Solidari, el proper 12 de juny tindrà lloc al Cèntric Espai Cultural un col·loqui sobre ‘Racisme, xenofòbia i populismes a Europa: una amenaça per la pau?’, amb la participació dels antropòlegs Manuel Delgado i Aitor Hernández i el periodista Bertran Cazorla. Les jornades (veure programa) també inclouen un sopar solidari demà dissabte, exposicions i xerrades al llarg del mes de juny.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.