Skip to content

infoACCIONS

2011 / 22

Logo
  1. Teresa Crespo presidirà el Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars
  2. Darrera Junta Directiva d’ECAS i Assemblea General Ordinària el 18 de febrer
  3. Dos consultors externs dinamitzaran el programa Alia’t
  4. Agència de Comunicació Social, balanç 2010 i projectes 2011
  5. Xavier Zaragoza, nou secretari tècnic d’ECAS a Tarragona
  6. Suport d’ECAS a les ‘sentències justes’
  7. Taller sobre règim comunitari a la Fundació Comtal
  8. Jornada d’infància i família, celebració els 25 anys d’INTRESS
  9. Marianao i l’empresa TaxiDirect signen un conveni dins el programa Incorpora de ‘la Caixa’
  10. Campanya d’IreS per fomentar la igualtat i la prevenció de la violència de gènere a Sant Feliu de Guíxols
  11. Sis ponències i experiències d’ECAS al III Congrés del Tercer Sector Social
  12. El director de l’ARA recomana flexibilitat als comunicadors de les entitats socials
  13. Distanciament entre el sistema formatiu i el mercat laboral
  14. 2n concurs de relats de voluntariat social
  15. Es constitueix la Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social de Catalunya

1. Teresa Crespo presidirà el nou Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars del Govern de la Generalitat

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, ha estat nomenada presidenta del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars de la Generalitat de Catalunya, un nou òrgan col·legiat que donarà consell al Govern en l’àmbit del benestar social i de la promoció de la família. La creació de l’òrgan i el nomenament de Teresa Crespo són dos dels acords presos aquesta setmana pel Consell de Govern de la Generalitat i suposen un reconeixement a la trajectòria professional de la presidenta de la federació. +info


2. Darrera Junta Directiva i Assemblea el 18 de febrer

La Junta Directiva d’ECAS, reunida dijous passat, va donar llum verda a un futur conveni de col·laboració entre la federació i el projecte PEI’jove, que servirà de base per al desenvolupament d’iniciatives d’interès comú. Durant la reunió també es va ratificar el pressupost i el Pla de Gestió 2011 d’ECAS, que es presentaran i aprovaran el proper divendres 18 de febrer en Assemblea General. Us recordem que les entitats d’ECAS hi esteu convocades: tindrà lloc de 10 a 14 hores a la seu central de la federació. Esperem la vostra assistència i preguem que la confirmeu a ecas@acciosocial.org. Per agilitar la primera part de l’Assemblea, us proposem que llegiu els documents de referència enviats amb la convocatòria i ens feu arribar els vostres comentaris abans de la sessió.


3. Consultoria per a la dinamització del programa Alia’t

Els consultors Frederic Cusí i Marc Botella assessoraran ECAS en el desenvolupament d’aliances entre les entitats sòcies i el tercer sector social que vol propiciar el programa Alia’t, en el marc del projecte 3Creix.cat. Cusí i Botella tenen una trajectòria de nou anys de treball conjunt en l’àmbit de la promoció i l’acompanyament del treball en xarxa, així com en la implementació d’estratègies d’escala per a entitats i plataformes. La Fundació Surt proporcionarà suport tècnic en el desenvolupament del projecte, que vol impulsar la innovació, la modernització i la competitivitat de les entitats.


4. Agència de Comunicació Social: balanç 2010 i nous projectes per al 2011

El proper 22 de febrer, de 12 a 14 hores, els responsables de comunicació de les entitats membres d’ECAS es reuniran a la seu de la federació per valorar la posada en marxa d’un nou projecte de l’Agència de Comunicació Social. La trobada servirà també per fer balanç del primer any de l’Agència i informar les entitats dels resultats del pla de negoci dut a terme en els últims mesos. Per a més informació o confirmació d’assistència, podeu dirigir-vos a comunicacio@acciosocial.org.


5. Xavier Zaragoza, nou secretari tècnic a Tarragona

A partir d’aquest mes de febrer, Xavier Zaragoza donarà continuïtat a la tasca de secretaria tècnica d’ECAS a Tarragona iniciada per Àngels Berenguer. Zaragoza, responsable de comunicació de Fundació Casal l’Amic (entitat membre de la federació), desenvoluparà les tasques de coordinació, lideratge i dinamització de la comissió territorial.


6. Suport del tercer sector d’acció social a les ‘sentències justes’

ECAS ha manifestat públicament el seu acord amb les dues sentències judicials que recentment han declarat extingits els deutes d’un ciutadà hipotecat de Navarra que ha entregat el seu habitatge en pagament, i d’un matrimoni de pensionistes de Catalunya declarat en concurs d’acreedors. En una notícia publicada el passat 29 de gener a El Periódico de Catalunya, la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, assenyala que les resolucions posen de manifest la importància d’adequar les lleis i la seva aplicació al context socioeconòmic. Un plantejament en què coincideix la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, que qualifica d’abusiva la regulació hipotecària.


7. Taller sobre règim comunitari a la Fundació Comtal

El proper 22 de febrer, el programa d’Assessorament Jurídic de la Fundació Comtal realitzarà un taller sobre règim comunitari adreçat als usuaris i professionals de les entitats socials. La xerrada se centrarà en la modificació del règim comunitari a règim general. La sessió és gratuïta i tindrà lloc a les 10.30 hores a la seu de l’entitat (Forn de la Fonda 5, baixos, Barcelona).  Les places són limitades i cal confirmar assistència per telèfon (93 319 98 55) o correu electrònic (juridic@comtal.org).


8. Jornada d’infància i família per celebrar els 25 anys

L’Àrea d’Infància i Família de l’Institut del Treball Social i de Serveis Socials (INTRESS) organitza la jornada Els itineraris dels infants, joves i les seves famílies al sistema de protecció infantil, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de març en el marc dels actes de celebració dels 25 anys de l’entitat. L’objectiu és propiciar una trobada entre professionals, institucions i administracions per reflexionar sobre les necessitats dels acolliments familiars, residencials i de l’adopció des d’una posició crítica i innovadora. L’assistència té un preu de 70€ i s’ha d’enviar un full d’inscripció a intressbar@intress.org, o per fax al núm. 93 237 36 64, abans del 25 de febrer.


9. Marianao i TaxiDirect signen un conveni dins el programa Incorpora de La Caixa

A través del programa Incorpora de l’Obra Social ‘la Caixa’, la Fundació Marianao i l’empresa TaxiDirect han signat un conveni per fomentar l’ocupació entre les persones en risc d’exclusió social. L’acord compromet a TaxiDirect a valorar la contractació a les seves oficines de persones que formen part del programa social Incorpora, amb l’objectiu de millorar el seu procés d’inclusió social. L’empresa ha incorporat ja a la seva plantilla cinc persones del programa. +info


10. Campanya per la prevenció de la violència de gènere

La Fundació Institut de Reinserció Social – IReS desenvoluparà una campanya sobre igualtat i prevenció de la violència de gènere a Sant Feliu de Guíxols durant el període 2011-2012. El projecte forma part del Pla de Barris del municipi i, entre les accions més destacades, es realitzaran tallers dirigits als alumnes de 5è i 6è de les escoles de la població en què es treballarà la promoció de la igualtat i el bon tracte entre gèneres. El proper curs s’iniciarn sessions amb infants, i l’entitat oferirà també xerrades sobre la problemàtica dirigides al públic general.


11. Ponències d’ECAS al III Congrés del Tercer Sector

La programació del III Congrés del Tercer Sector Social (24 i 25 de març) compta amb sis ponències i experiències presentades per ECAS, entre les quals s’hi compta una de la presidenta sobre el valor afegit del tercer sector social. A més, Teresa Crespo moderarà un col·loqui sobre ‘La veu i la representació dels col·lectius més vulnerables’. Les jornades inclouran també aportacions de la directora de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, Agnès Felis; Natàlia Pomar, en representació de la Comissió d’Inserció Sociolaboral; Sònia Fuertes i Patricia Bosch, de la Fundació Salut i Comunitat; i Xavier Baño, de la consultora que ha dinamitzat el programa innovACCIÓ d’ECAS. Us recordem que podeu tramitar la vostra inscripció en línia, indicant que hi assistiu també en nom de la federació.


12. El director del diari ARA recomana flexibilitat
als gabinets de premsa de les entitats socials

En una conversa mantinguda amb responsables de comunicació d’entitats socials en el marc del I Esmorzar de Comunicació de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, Carles Capdevila va explicar de manera molt gràfica les dinàmiques internes dels mitjans de comunicació, i va exposar la visió dels periodistes de les seves relacions amb els gabinets de premsa. Segons el director de l’ARA, perquè siguin fructíferes i saludables, és fonamental que hi hagi empatia. I per aconseguir una major fluidesa i millor tracte, convé desterrar explicacions en clau de conspiracions i interessos ocults, superar prejudicis, ser sensibles al diàleg i estar disposats a fer concessions. +info


13. Distància entre sistema formatiu i mercat laboral

La Coordinadora Catalana de Fundacions va oferir el 27 de gener un espai de reflexió sobre el vincle entre l’educació i el món laboral, en unataula rodona en què es van abordar qüestions com la situació i les necessitats de l’empresa d’aquí a deu anys, que previsiblement es traduiran en una major flexibilitat dels centres educatius. Lluís Grande, de l’ICASS, va assenyalar que la demanda de competències transversals sovint queda en un segon pla dins el sistema educatiu per manca d’una metodologia concreta que les desenvolupi. En relació a l’estigmatitzat col·lectiu dels “ni-ni”, el gerent del Consell Nacional de la Joventut, Jordi Escoda, va convidar a reflexionar sobre els factors que condueixen a aquesta situació. +info


14. 2n concurs de relats de voluntariat social

La Federació Catalana de Voluntariat Social convoca la segona edició del Concurs de Relats de Voluntariat amb l’objectiu de donar veu a totes les persones voluntàries. Els relats han de tenir una extensió màxima de 2.000 caràcters i s’han d’enviar a  web@federacio.net abans del 28 de febrer. Es lliuraran tres premis en forma de val de compra a l’ABACUS, i una selecció dels millors treballs es publicarà al bloc Val la pena! de la federació. L’acte de lliurament dels premis serà el 28 d’abril al Parlament Europeu de Barcelona (Passseig de Gràcia 90).


15. Nova Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social

Una dotzena de federacions de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya van assistir ahir a la sessió de constitució de la Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social de Catalunya, única xarxa d’aquesta naturalesa al nostre país. L’objectiu de la nova Plataforma és impulsar els drets de la infància a Catalunya, especialment dels infants que es troben en situació més desafavorida. La salut, el lleure, la protecció i les discapacitats són alguns dels àmbits en què es treballarà, des d’una perspectiva transversal i amb voluntat de representar més de 800 entitats del Tercer Secor Social de Catalunya.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.