Skip to content

Núm. 167 | 20.07.2017

Aquest és el darrer infoACCIONS abans de les vacances d’estiu, tornem al setembre! BON ESTIU!

actualitat ECAS

Presentació de l’INSOCAT 8: La crisi no s’acaba, la pobresa es cronifica, 26 de juliol

Dimecres vinent, 26 de juliol, es presentarà en roda de premsa (10:30h a la seu d’ECAS, Via Laietana 54) una nova edició de l’informe INSOCAT. Realitzat en col·laboració amb Jordi Mir, investigador social, i Júlia Montserrat, doctora en Economia, el document subratlla la paradoxa que la societat catalana s’enriqueix i s’empobreix alhora: per una banda genera més riquesa, mentre per l’altra la pobresa s’aguditza i es cronifica. A més, constata les limitacions de les dades quantitatives, que no reflecteixen la realitat de la pobresa en totes les seves dimensions. A la presentació hi intervindran Sira Vilardell (directora de Fundació Surt), Xavier Orteu (director d’Insercoop) i Teresa Crespo (presidenta d’ECAS). El mateix dia 26 l’informe estarà disponible online.

Conveni entre l’IMSS i Barcelona Activa per enfortir la coproducció del Programa Làbora

L’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i Barcelona Activa han signat un conveni per a enfortir la coproducció del Programa Làbora, projecte público-social d’inserció de col·lectius vulnerables de la ciutat. L’objectiu és augmentar la col·laboració en el desplegament, el seguiment tècnic i l’avaluació durant el 2017. L’IMSS liderarà la part estratègica i Barcelona Activa n’executarà la part operativa.

Projecte tècnic sobre el dispositiu d’atenció als MENA

A instàncies de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), ECAS ha elaborat juntament amb Fedaia i Fepa un projecte tècnic sobre els dispositiu d’atenció als Menors Estrangers No Acompanyats (MENA) mentre estan en procés de detecció d’edat a la Ciutat de la Justícia. En el document s’expliciten les mancances actuals (jurídiques, funcionals, i socials i humanitàries) i es proposen línies concretes d’actuació per preservar els drets de la infància, reduir al mínim el temps d’interinitat i donar alternatives als majors d’edat.

ECAS se suma al Node CITIES de Catalunya

ECAS ha entrat a formar part del Node C.I.T.I.E.S. de Barcelona/Catalunya, grup de treball local del Centre internacional de transferència d’innovacions i coneixements en economia social i solidària. L’aliança focalitza la seva tasca en les col·laboracions entre els governs locals i la societat civil per promoure el desenvolupament territorial. Al novembre tindrà lloc una gran trobada a Barcelona.

les ENTITATS informen

Mercat de Dona Kolors, avui 20 de juliol

Dona Kolors, marca de complements de moda i llar realitzats per dones en situació d’exclusió social, organitza una venda dels seus productes de final de temporada durant el dia d’avui, 20 de juliol, de 13 a 19h al Lloc de la Dona (Avda. Drassanes 27, Barcelona).

’12 tapas, un mundo’, tapes solidàries a 1€

La Fundació Comtal és beneficiària de la 3ª edició ‘12 tapas, un mundo‘, iniciativa impulsada per Andilana amb la participació de 12 restaurants de Barcelona que ofereixen una tapa a 1€, diferent cada mes. Els fons recollits es destinaran íntegrament a 12 entitats que lluiten contra l’exclusió social.

Exposició fotogràfica del CHM Salut Mental

La Fundació Les Corts Centre d’higiene mental organitza una exposició fotogràfica amb les 24 fotografies finalistes del Certamen Fotogràfic del grup CHM Salut Mental, celebrat el mes de maig. Es pot veure al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona) fins el 9 de setembre.

Formació en estrangeria, octubre

L’Associació Noves Vies organitza una formació gratuïta en Estrangeria a l’octubre (per al públic en general) i al novembre (per a persones estrangeres) que consta de 6 sessions en horari de tarda a l’Espai Avinyó (Avinyó 52, Barcelona). Inscripcions a associacio@novesvies.org fins l’11 de setembre.

Trobada ALL DIGITAL, 4 i 5 d’octubre

L’Associació per a joves TEB coorganitza la trobada anual de la xarxa europea de telecentres ALL DIGITAL els dies 4 i 5 d’octubre al Caixaforum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Les associacions membres promouen les competències digitals entre la ciutadania i a la cita ALL DIGITAL Summit 2017 s’oferirà l’oportunitat de conèixer les innovacions en l’àmbit social.

TERCER SECTOR al dia

Màster en envelliment i discapacitat UVIC 2017-2018

S’ha obert el període de preinscripció del Màster en Atenció Integral centrada en la Persona en àmbits d’Envelliment i Discapacitat organitzat per la UVic-UCC i la Fundación Pilares. Es durà a terme entre els mesos de novembre de 2017 i octubre de 2018 i el treball final de màster es presentaria el febrer de 2019. Es pot cursar en modalitat semipresencial o online i el seu preu és de 3.950 euros. Més informació: infofc@uvic.cat o 93 886 1222.

Guia d’Assessorament sobre sostenibilitat econòmica

Torre Jussana ha publicat online la seva Guia d’Assessorament número 9, Com treballar la sostenibilitat econòmica d’una associació? amb l’objectiu de facilitar la bona gestió econòmica de les entitats sense ànim de lucre. S’hi expliquen els conceptes de viabilitat i planificació econòmica i s’aporten eines per posar-los a la pràctica. Està elaborada per Irene Borràs, economista i consultora. | Publicació en PDF

Victimització sexual infantil a través d’internet’, avui

La Fundació Vicky Bernadet organitza aquesta tarda de 16 a 19h un curs sobre la ‘Victimització sexual infantil a través d’internet’. Tindrà lloc a la seva seu (Taquígraf Martí 30-32, Barcelona) i està adreçat a professionals i estudiants de l’àmbit de l’educació i l’educació social. Té un cost de 45€. Més informació a info@fbernadet.org o trucant al 93 318 97 69 | Programa

Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural

L’Institut de Formació Contínua IL-3 (Universitat de Barcelona) organitza el postgrau online en ‘Cultura de la Pau, la Cohesió i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques‘, de durada anual, que començarà el 15 de novembre. Té per objectiu oferir eines pràctiques per solucionar problemes de pau i convivència social, tot aportant una visió transversal i interdisciplinària i facilitar eines d’aplicació pràctica per encarar els contactes interculturals. Té un preu de 1.970 euros i una vàlua de 30 crèdits ECTS | Programa | Vídeo

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECASentitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció