Skip to content

Núm. 202 | 21.02.2019

actualitat ECAS

Reserveu la data: Jornada sobre famílies monoparentals, 26 de març

La Comissió de Famílies d’ECAS organitza una jornada al voltant de les famílies monoparentals el 26 de març de 9.30 a 14h a La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison. La conferència inaugural anirà a càrrec d’Elisabet Alameda, catedràtica del Departament de Sociologia de la UB, i es faran dues taules rodones: una amb representants de l’Administració i una altra d’experiències d’entitats socials. +info i inscripcions properament!

Finalitza la ronda d’entrevistes del projecte
de governança interna d’ECAS

La fase d’entrevistes a les entitats sòcies d’ECAS per tal d’analitzar i millorar la governança de la federació finalitza aquest mes de febrer amb la participació fins al moment del 90% dels socis (92 de 101 membres), més l’equip tècnic. A partir de la informació recollida s’elaborarà un informe de diagnosi i propostes de millora que es presentarà a la propera Assemblea General Ordinària, el 26 d’abril.

Els pressupostos i la necessitat de blindar les polítiques socials

En relació a l’impacte de la convocatòria anticipada d’eleccions generals després que el Congrés rebutgés el projecte de pressupostos del Govern espanyol, Sonia Fuertes ha exposat en nom d’ECAS a La Sexta Noticias Fin de Semana (minut 12:54) la conveniència de blindar les polítiques socials per poder atendre el gran volum de necessitats en aquest àmbit de manera permanent i adequada.

Seguiment de l’Estratègia per a l’acollida de joves migrats sols

L’aliança formada per ECAS, FEDAIA i FEPA per la millora del sistema de protecció als infants i joves vulnerables treballa actualment en l’anàlisi de les mesures de l’Estratègia presentada pel Govern el passat 25 de gener i està enllestint els qüestionaris per elaborar l’informe tècnic sobre la intervenció de les entitats que s’està duent a terme en el marc del postgrau de la Universitat de Barcelona.

les ENTITATS informen

Joves i sexualitat: jornada i presentació de llibre

L’Associació Drets Sexuals i Reproductius coordina l’Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva del Parlament de Catalunya, que organitza la jornada Serveis de Salut Sexual i població jove el 22 de febrer de 10 a 12.30h al Parlament. | Inscripcions | D’altra banda, L’Associació presenta el llibre Tot el que necessites saber sobre sexualitat, escrit per Carol Checa, Noemí Elvira i Anna Morero, el 28 de febrer a les 19h a la llibreria Alibri (Balmes 26, Barcelona). Es tracta d’una eina pràctica centrada en la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva feminista i de drets.

Estrena del documental sobre els CAS Baluard

L’acte de presentació del documental ‘Baluard. Una sobredosis de humanidad’, per al qual ABD va impulsar una campanya de micromecenatge, tindrà lloc el 25 de febrer a la Filmoteca (Plaça Salvador Seguí 1-9). Dirigit per José González Morandi, mostra el dia a dia dels treballadors i dels usuaris del CAS Baluard, centre de reducció de danys per a persones drogoaddictes. Entrades exhaurides, informarem si es fan més projeccions.

Nou espai grupal de reflexió per a homes #SocCanvi

En el marc de la campanya #TenimUnPla, la Fundació IReS impulsa l’Espai Grupal d’Homes #SocCanvi, un programa per reflexionar sobre la manera de viure la masculinitat a càrrec d’Aharon Fernández, psicòleg del projecte Fils especialista en gènere. Les trobades seran quinzenals, de març a juliol, a la seu de l’entitat (Avinguda Roma 157, 2n pis). +info i inscripcions a fils@fundacioires.org o al telèfon 665 299 533.

Celebració dels
25 anys d’Acollida
i Esperança

La Fundació Acollida i Esperança celebra els seus 25 anys amb un acte institucional el 28 de febrer a les 18.30h al teatre El Círcol de Badalona (Sant Anastasi 2). S’hi estrenarà el curtmetratge d’animació Fil directe i es farà una taula rodona amb membres del patronat, usuaris, treballadors i voluntaris. Hi assistiran el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor. Inscripcions en aquest formulari o al telèfon 93 465 82 86.

Jornada de presentació de l’informe ‘Discriminació i comunitat gitana 2018’, 27 de febrer

La Fundació Secretariado Gitano organitza la jornada ‘Discriminació i comunitat gitana’ el 27 de febrer de 16 a 19h al Museu d’Història de Barcelona (Plaça del Rei 1). S’hi presentarà l’Informe de Discriminación y comunidad gitana 2018, centrat en la discriminació interseccional que pateixen les dones gitanes, i el fiscal coordinador de delictes d’odi i discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, abordarà els ‘Principals problemes en la investigació i enjudiciament dels delictes d’odi des de la perspectiva de la víctima’. Cal confirmar assistència a fsg.barcelona@gitanos.org o al telèfon 93 274 55 82. | Programa

TERCER SECTOR al dia

Conveni col·lectiu d’acció social
i Premis La Confederació 2019

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya ha emès un comunicat sobre la negociació del conveni col·lectiu català d’acció social amb infants, joves i famílies i d’altres en situació de risc en què expressa la voluntat “d’anar conjuntament amb els sindicats a reclamar davant l’Administració competent el que la taula de negociació consideri adequat per fer un salt qualitatiu endavant en la millora del sector”. D’altra banda, l’entitat ha convocat els Premis La Confederació 2019 per reconèixer les bones pràctiques en clau de transformació social i per avançar cap a una gestió més democràtica de les organitzacions sense afany de lucre. El termini de presentació de candidatures finalitza el 7 de març a les 17h. | Bases | Presentació de candidatures

Pla Europa: procés participatiu per elaborar-ne el llibre blanc

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat impulsa un procés participatiu per elaborar el llibre blanc del Pla Europa, que ha de marcar el posicionament oficial del Govern davant de cinc temes clau. Per recollir aportacions s’organitzen webinars en què experts en cada matèria exposen la seva visió perquè la ciutadania pugui respondre i opinar. Totes les sessions es poden consultar a posteriori i es manté un fòrum de debat obert fins a dues setmanes després del webinar. Debats: Populismes (fòrum fins 24/02), Renda bàsica incondicional (fòrum fins 3/03), Futurs pressupostos de la UE (22/02, 15.30h), Economia circular i bioeconomia (28/02, 18h), Migracions i perspectiva interculturalista (07/03, 18h).

mobilesocialcongress_m4socialMWC

Mobile Social Congress de Setem i jornada m4Social al MWC, entre el 26 i el 28 de febrer

La 4ª edició del Mobile Social Congress organitzat per Setem Catalunya tindrà lloc el 26 i 27 de febrer al Pati Manning (Montalegre 7, Barcelona) amb el títol ‘Esclavatge 2.0: de la mina a l’abocador’. La convocatòria  pretén aportar una visió holística i integral dels impactes que genera tot el cicle de la cadena de subministrament de la indústria electrònica. | Vídeo. Per altra banda, el projecte m4Social de la Taula d’entitats del Tercer Sector té un espai al Mobile World Congress el 28 de febrer de 13 a 15h. | +info i programa

Jornada sobre inserció laboral, empreses i entitats, 26 de febrer 

La Xarxa de recursos laborals de Sant Adrià del Besòs organitza la jornada ‘Inserció laboral: empreses i entitats. Parlem el mateix llenguatge?’ el 26 de febrer de 9.30 a 12.25h a la seu de la Fundació Formació i Treball (Ramon Llull 430, Sant Adrià del Besòs). La jornada s’obrirà amb una conferència a càrrec de Jordi Gusi, gerent d’ECAS, i posteriorment es compartiran experiències en una taula amb entitats i empreses. La jornada finalitzarà amb una visita a les instal·lacions de l’entitat. Per a més informació i inscripcions podeu adreçar-vos a inclusio@sant-adria.net o al telèfon 93 381 20 04 (ext. 9033).

Curs de Drets Humans, del 18 de març al 4 d’abril

La 37ena edició del Curs Anual de Drets Humans organitzat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya s’impartirà del 18 de març al 4 d’abril a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB (Melcior de Palau 140) amb el títol ‘Reivindicant els espais de la societat civil en contextos de regressió’. A banda de les sessions teòriques inclou quatre tallers voluntaris per conèixer el treball de les entitats de defensa dels drets humans i els participants poden optar a pràctiques de sis mesos al Síndic de Greuges.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció