Skip to content

Núm. 211 | 27.06.2019

actualitat ECAS

Professionals de l’àmbit del VIH-sida i l’exclusió social comparteixen mirades

Un centenar de professionals de l’àmbit del VIH-sida i l’exclusió social han compartit visions i sabers en la jornada ‘Els serveis socials especialitzats de la xarxa de VIH/sida i exclusió social’, organitzada per ECAS, amb l’objectiu de seguir avançant en la construcció d’un model d’abordatge multidisciplinar i coordinat des de diferents àmbits, clau per a un bon acompanyament socioeducatiu. | Crònica

Mijail Acosta, membre de la Comissió de VIH/sida i exclusió social d’ECAS, exposa a l’article ‘VIH/sida i exclusió social: el nou repte de l’envelliment prematur’ publicat a Social.cat, una de les conclusions de la jornada: l’envelliment accelerat de les persones seropositives. Davant d’aquesta realitat qüestiona si “Els recursos existents per a persones dependents o amb pèrdues de les capacitats funcionals i/o cognitives seran suficients per assumir les noves realitats emergents? O cal que les entitats especialitzades (…) proposin nous dispositius per aquests perfils que envelleixen a causa del VIH/sida?”.

ECAS formarà part de l’Observatori Català de la Família

Esther Gil, coordinadora de la Comissió de Famílies d’ECAS, representarà la federació a l’Observatori Català de la Família, organisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que té per objectiu mantenir una comunicació directa entre les entitats i l’Administració. La propera reunió està prevista per al mes de juliol i s’hi presentarà el Pla interdepartamental de suport a les famílies 2018-2020, aprovat pel Govern el 16 de maig.

Parlem d’adolescents i joves migrats

Loli Rodríguez, portaveu d’ECAS en l’àmbit d’adolescents i joves migrats sols, ha participat al programa Plusvàlua (minut 7:07) de Ràdio Estel, on ha parlat de processos migratoris, de la situació d’aquests menors “amb una motxilla d’una experiència vital molt dura, en un període de temps molt curt” i de les seves expectatives.

les ENTITATS informen

Festa d’estiu d’Els Tres Turons, 28 de juny

La festa d’estiu #3TuFEST, organitzada per la Fundació Els Tres Turons, tindrà lloc aquest divendres 28 de juny de 10.30h a 13h al Mas Guinardó (Pl. Salvador Riera 2, Barcelona). La festa arrencarà amb un espai d’intercanvi d’experiències per tal d’acostar la diversitat d’espais de l’entitat. Hi haurà un programa obert de ràdio La Tarantela amb vermut i l’exposició d’artesania ‘Fet a mà’. La festa finalitzarà amb un concert del grup Enemigos del Amianto.

Exposició fotogràfica
‘Captures pròpies’

La Fundació Surt organitza l’exposició ‘Captures pròpies’, on s’autorepresenten dones migrades i refugiades. És el resultat de tallers participatius amb dones del Marroc, Xina, Nepal, Bangladesh i Pakistà residents a Barcelona que s’han dut a terme en el marc del projecte europeu Building a Safety Net for Migrant and Refugee Women. Es podrà visitar a la Biblioteca del Poble Sec (Blai 34) fins el 5 de juliol.

Campanya #Motxilla2019

La Fundació Salut Alta ha engegat la campanya #Motxilla2019 per finançar les activitats d’estiu de 100 infants i adolescents d’aquest barri de Badalona. L’objectiu és aconseguir 7.500 euros. S’hi pot col·laborar fins el 15 de juliol fent aportacions en aquest enllaç, mitjançant una transferència al compte ES52 2100 0463 81 0200082746 o a través de Bizum amb el codi 33399.

Joves d’El Llindar OKUPEN un pis

La Fundació El Llindar ha iniciat la campanya de micromecenatge Joves d’El Llindar OKUPEN un pis a través de la plataforma Goteo per aconseguir fons per habilitar un pis per a joves majors de 18 anys que no tenen un lloc on viure. L’objectiu és garantir un allotjament i oferir un espai de vida que els permeti concentrar-se en construir el seu projecte personal, formatiu i laboral. La campanya busca aconseguir 4.050 euros.

Jornada sobre contractació público-privada i exposició artística

ABD, la Federació Catalana de Drogodependències i la UNAD organitzen la jornada ‘La contractació público-privada i les entitats socials’ el 9 de juliol d’11 a 13h al Palau Macaya (Pg. Sant Joan 108) | Programa i inscripcions. D’altra banda, en el marc del projecte SEXus, ABD i el Punt info JOVE de Gràcia organitzen l’exposició ‘Flow’, proposta per donar visibilitat als fluids corporals com aspecte invisibilitzat de la sexualitat. Es pot visitar al Punt info JOVE (Gran de Gràcia 190-192) fins el 8 de juliol.

TERCER SECTOR al dia

Presentació: Guia d’assegurances per al Tercer Sector Social

La Confederació presenta la Guia d’assegurances per al Tercer Sector Social l’11 de juliol de 12.30 a 13.40h a la Sala polivalent 2 de l’edifici INNOBA (Perú 52, Barcelona). Es tracta d’una eina pensada per contribuir a millorar el coneixement de les obligacions asseguradores vinculades als serveis que realitzen les organitzacions del Tercer Sector Social. Els autors de la guia se centraran en les particularitats del Tercer Sector Social en aquesta matèria. | Inscripcions

Estudi sobre l’ús de les finances ètiques en el tercer sector

L’Observatori del Tercer Sector, en col·laboració amb Arç cooperativa, ha engegat un estudi amb l’objectiu de quantificar la dimensió actual de l’ús de les finances ètiques i, alhora, copsar aquells elements que poden potenciar sinergies i ampliar els ponts existents entre el tercer sector social i entitats de finances ètiques. Aquest estudi dona continuïtat al realitzat l’any 2006 ‘Diagnòstic sobre l’interès del tercer sector i l’economia social per una banca ètica’. | Qüestionari

Projeccions del documental

‘Cuidar entre terres’

En el marc de les beques DevReporter 2018, La Directa i CooperAcció han realitzat el documental ‘Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?’, que s’estrena aquesta tarda a les 19h al Zumzeig Cinema (Béjar 53, Barcelona) i que també es projectarà el 18 de juliol a les 19h a La Bonne (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona). | Inscripcions | Trailer

Escola d’estiu del CIEMEN

El Centre Internacional Escaré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) organitza l’Escola d’estiu ‘Drets col·lectius, feminismes i diversitats’ de l’1 al 12 de juliol a la seva seu (Rocafort 242 bis, Barcelona). Consta de 68 hores i mitja on es combinen ponències, tallers, taules rodones, debats i visites. El preu és de 200 euros per al públic en general i 180 euros per a les persones associades al CIEMEN, estudiants i menors de 25 anys.

20a Escola d’Estiu del Voluntariat

Ja estan obertes les inscripcions per a la 20a Escola d’Estiu del Voluntariat, organitzada per la Direcció general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, que tindrà lloc el 10 de juliol a la Delegació Territorial del Govern a Girona (Pl. Pompeu Fabra 1). L’objectiu és oferir l’oportunitat de participar en un espai formatiu i d’intercanvi entre voluntaris i entitats. | Programa | Inscripcions

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció