Skip to content

 

Núm. 213 | 25.07.2019

ECAS romandrà tancada del 19 al 23 d’agost. Aquest és el darrer butlletí abans de les vacances, tornem al setembre! BON ESTIU!

actualitat ECAS

Esmorzar de comunicació amb les entitats membres d’ECAS

L’Agència de Comunicació Social ha organitzat aquest dilluns una reunió-esmorzar amb responsables i tècnics de comunicació d’entitats d’ECAS per posar en comú la renovació de la memòria de la federació, la previsió de trobades de comunicació i algunes propostes per als mitjans aquest estiu. A més, s’ha compartit el procés de reforç de la tasca d’incidència d’ECAS i els plans per al proper aniversari de l’Agència, que al desembre celebrarà els seus deu anys.

Ens pronunciem sobre pobresa i inclusió social als mitjans

Sonia Fuertes, presidenta d’ECAS, ha participat a la taula rodona sobre ‘Inclusió social’ de l’Agenda Urbana de Catalunya (podeu veure un extracte de la seva intervenció en aquest enllaç, minut 31:39) i Ferran Busquets, vocal de Pobresa, alerta sobre l’acumulació de causes i situacions de pobresa en un article a El Periódico de Catalunya: “Salari mínim baix, fiscalitat incapaç de redistribuir la riquesa i compensar les desigualtats, mercat de l’habitatge descontrolat, prestacions insuficients…”.

Memòria 2018 del Projecte Lliures

El projecte ‘Lliures de pobresa, d’exclusió i de desigualtats’, impulsat per ECAS, Òmnium Cultural i Coop57, ha publicat la seva memòria 2018. Tot i tractar-se d’un any en què la sobrecàrrega de feina de les entitats impulsores i la situació política ha alentit l’activitat de la iniciativa, s’han finançat dos projectes: l’Ateneu popular Coma Cros i la cooperativa Mujeres Pa’lante. A més, s’ha fet un procés de reflexió i autocrítica i s’han esbossat les bases d’un nou pla de treball de cara a encetar una segona fase del projecte el setembre de 2019. | Memòria 2018 (PDF).

les ENTITATS informen

Fons per reparar ‘la Furgo’ d’ASSÍS

ASSÍS Centre d’Acollida ha iniciat una campanya per recollir fons a través de la plataforma migranodearena.org per poder assumir la reparació de la seva furgoneta. Es tracta d’un vehicle imprescindible per al dia a dia de l’entitat: permet la recollida de roba, aliments i productes d’higiene per a les persones ateses i, en ocasions, s’utilitza també per a mudances. D’altra banda, el sopar solidari anual de l’entitat serà el 3 d’octubre a les 20:30h a la Plaça de Sarrià.

Pregoneres de les festes de Gràcia

Quatre representants de l’equip olímpic femení de bàsquet acidH – Lluïsos de Gràcia seran enguany les pregoneres de la Festa Major de Gràcia: les guanyadores dels Special Olympics Cristina Pandis, Noèlia Bautista, Xènia Galtés i Paola Manjón seran les encarregades de donar el tret de sortida a les festes el 14 d’agost a les 19h a la Plaça de la Vila. La secció esportiva d’acidH va néixer per fomentar la pràctica esportiva entre les persones amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual lleugera.

Caminada contra la violència masclista

L’Associació “in via” organitza la caminada #PoblenouFaVia contra la violència masclista el 8 de setembre a partir de les 10:30h. La ruta de 6,5 km s’inicia a l’estació de tren de Sant Adrià i transcorre paral·lela a la platja. La recaptació de les inscripcions es destinarà a projectes d’acompanyament de víctimes de violència masclista. Davant de la seu de l’entitat (Amistat 13-15) hi haurà música, tallers infantils i vermut a partir de les 11h i una paella solidària a les 14:30h.

Música africana solidària a l’estiu 

El grup Baaba Maal et le Dande Leñol, referent de la música africana procedent del Senegal, farà dos concerts solidaris per recaptar fons per a diverses entitats amb projectes d’acollida i integració (Fundació Cepaim, Cooperativa Diomcoop i Asociación Cakanam) i per a projectes concrets al Senegal (Agro-Avicole Project de Bounia Magal i Naan-K de Séno Palel). Les actuacions són el 27 de juliol a la Mega Soirée de Calella (Fàbrica Lloret-Guri | Entrades) i el 3 d’agost a la sala Apolo de Barcelona (entrades).

Rutes per descobrir una altra Barcelona

Aquest estiu Arrels Fundació organitza passejades per l’Eixample i Ciutat Vella de la mà de persones que han viscut al carrer amb l’objectiu de fer descobrir una Barcelona diferent mentre es donen a conèixer històries de vida i recursos per a persones sense llar. Les visites poden ser en castellà, anglès o alemany i es fan per grups (20 euros per persona per a grups d’entre 3 i 9 persones, 15 euros per a grups d’entre 10 i 15 persones). Per reservar podeu escriure un correu a comunicacio@arrelsfundacio.org.

TERCER SECTOR al dia

Jornada sobre fons i programes europeus,

18 de setembre

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social i ACCIÓ organitzen la jornada ‘Fons i programes europeus per a empreses socials: actors principals, eines i estratègies d’accés’ el 18 de setembre de 9 a 13h a la seu d’ACCIÓ (Pg. de Gràcia 129). Hi haurà diverses conferències i un taller pràctic. Aquesta jornada s’emmarca dins de les mesures d’enfortiment de les entitats socials a través de la internacionalització de la Taula. | Programa | Inscripcions.

Premis La Confederació 2019, entrega el 18 de setembre

L’acte de lliurament dels Premis La Confederació 2019 tindrà lloc el 18 de setembre a les 17:30h al CCCB (Montalegre 5). Es tracta de la tercera edició dels guardons, que reconeixen iniciatives de governança democràtica i de transformació social al tercer sector social. | Inscripcions. Per altra banda, La Confederació és una de les organitzacions signants del segon Manifest del sector d’atenció a la gent gran a Catalunya, que s’ha fet públic avui amb una concentració a Barcelona. | Nota de premsa

11è Premi Consell Municipal d’Immigració

S’ha obert la convocatòria del Premi Consell Municipal d’Immigració de Barcelona en la seva onzena edició, centrada en les persones migrades i l’envelliment. El guardó vol reconèixer públicament la tasca realitzada a la ciutat en l’àmbit de la immigració i el termini de presentació de propostes romandrà obert fins el 15 d’octubre. | Bases

1a edició del programa 

EMPRÈN SOCIAL

La primera edició del programa EMPRÈN SOCIAL, impulsat per la Fundació Agbar i Tandem Social, ha obert el període d’inscripcions per a totes aquelles organitzacions amb projectes orientats a fomentar l’ocupació de persones en situació o risc d’exclusió social, lluitar contra la pobresa i oferir oportunitats educatives. Els projectes seleccionats rebran assessorament expert per consolidar els seus models de negoci i el seu impacte social. Les entitats interessades us hi podeu inscriure fins el 8 de setembre.

Innovació i reptes socials a Catalunya

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) organitza el seminari ‘Innovació i reptes socials a Catalunya’ el 18 de setembre al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108). S’hi presentaran l’Agenda Innovació Social a Catalunya 2019-2021 i diversos projectes innovadors, i hi haurà dues ponències sobre innovació en l’àmbit internacional. | Inscripcions

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció