Skip to content

Núm. 219 | 14.11.2019

actualitat ECAS

Medalla Olof Palme per la tasca de les entitats amb els adolescents i joves migrats sols

Xavier Puig, president d’ECAS, va recollir el 5 de novembre la medalla de la Fundació Internacional Olof Palme en nom de les entitats que treballen amb adolescents i joves migrats sols, en reconeixement a la seva tasca d’acompanyament al col·lectiu. Amb ell, dues joves tutelades, Hannane Aoufi i Aya Hajaji, i un jove extutelat, Mohamed Barrie, van exposar el seu testimoni al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Barrie ha participat a més aquest dilluns, juntament amb Loli Rodríguez, portaveu d’ECAS a l’aliança formada amb FEDAIA i FEPA en aquest àmbit, al programa En directe Ràdio 4 (reportatge a partir del minut 05:49).

Rol i impacte del tercer sector social al seminari anual d’EAPN

El president d’ECAS ha intervingut avui al seminari anual d’EAPN, la xarxa europea de lluita contra la pobresa de la qual som membres. Amb el títol ‘Innovando para la inclusión: Un nuevo contrato social en el marco del Pilar Europeo de Derechos Sociales y de la Agenda 2030’, les jornades han dedicat un espai als ‘Serveis Socials i Tercer Sector: la gestió del benestar’ en què Xavier Puig ha dialogat amb Emiliana Vicente, presidenta del Consejo General del Trabajo Social, en relació al rol de les entitats, la governança i la col·laboració amb les administracions i ciutadania, entre altres.

Reunió amb la regidora Benedí 

Xavier Puig, Rosa Balaguer, Sira Vilardell i Carme Bosch, membres de la Junta Directiva d’ECAS, i Jordi Gusi, gerent, s’han reunit amb Montserrat Benedí, regidora de l’Ajuntament de Barcelona, i Anna Salvador, assessora del grup municipal, per exposar l’activitat de la federació i del Programa Làbora. A més han compartit les preocupacions de les entitats en relació a reptes socials com la pobresa, els joves migrats sols, l’habitatge i la gentrificació o l’atur, detallades al document Reflexions i propostes en clau local.

Nou Grup de Treball d’Interculturalitat d’ECAS

Des de la Comissió de Migracions d’ECAS, de la qual en són coordinadors Raúl Martínez i Carme Méndez, s’ha impulsat la creació del nou Grup de Treball d’Interculturalitat amb l’objectiu dotar d’una conceptualització, un argumentari i unes propostes d’intervenció al model d’intercultural de gestió de la diversitat d’ECAS. A més, es procurarà que ajudi també a orientar les entitats en la seva aplicació pràctica per tal que es faci efectiu. Si voleu formar-ne part, adreceu-vos a ecas@acciosocial.org.

les ENTITATS informen

III Jornada mundial dels pobres i Xup-Xup Solidari a Lleida, 16 i 28 de novembre

La Xarxa d’Entitats d’Acció Caritativa i Social, de la qual Arrels Sant Ignasi forma part, organitza la III Jornada mundial dels pobres el 16 de novembre a les 12h a la parròquia de Sant Francesc de Lleida. S’hi farà lectura d’un manifest i una taula d’experiències amb agents socials i persones que han passat per diferents situacions de pobresa. D’altra banda, les entitats gastronòmiques de Lleida organitzen el Xup Xup Solidari, un sopar a benefici d’Arrels Sant Ignasi, el 28 de novembre a les 21h a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Partida de la Caperrella s/n). Reserveu la vostra plaça al telèfon 973 289 000 o al correu info@arrelssantignasi.cat.

Concert solidari
de gòspel, 21 de novembre a Sarrià

Rotary Club Barcelona i Free choir organitzen un concert solidari de gòspel a favor d’ASSÍS Centre d’Acollida dijous 21 de novembre a les 20:30h a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià (Plaça de Sarrià 10 bis). L’entrada té un cost de 10 euros i es pot adquirir online o a l’accés el mateix dia del concert. També s’hi pot col·laborar des de la Fila Zero al número de compte ES04 2100 3043 4822 0060 1209.

Sopar anual ‘La NIT D’ARED’, dijous
28 de novembre

La Fundació Ared organitza el seu sopar anual ‘LA NIT D’ARED’ el 28 de novembre a les 20h a la Sala Hipòstila del Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau (Sant Antoni Maria Claret 167). Els beneficis del sopar es destinaran a finançar el projecte Dona Força a la Integració. Hi haurà un espectacle a càrrec del mag Jordi Caps, una rifa benèfica de regals i experiències exclusives. L’acte estarà conduït per Elisenda Roca. | Opcions de col·laboració +info:
93 019 3056 o info@fundacioared.org.

Recollida de signatures per reclamar justícia

Sicar.cat ha engegat una campanya de recollida de signatures a través de Change.org perquè es reconegui el dret a justícia i compensació a una supervivent de tràfic de persones. Es tracta de Blessy, una dona nigeriana que va ser explotada sexualment a Espanya. Un cop alliberada i condemnats els seus captors a compensar-la econòmicament, aquests es van declarar insolvents i l’Estat no ha establert cap mitjà perquè rebi el que li correspon. | Petició

Presentació de l’informe Atur, salut i benestar,
26 de novembre a Barcelona

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) presentarà l’estudi Atur, salut i benestar sobre l’atur de llarga durada a Barcelona i les estratègies comunitàries com a via d’intervenció en un acte que tindrà lloc al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108) el 26 de novembre de 9 a 12:30h. La trobada inclourà un espai de reflexió sobre ‘Llibertat i benestar en el mercat de treball’ a càrrec de David Casasses, professor de teoria social i política de la Universitat de Barcelona, i Joan Benach, director del Grup d’Investigació en Desigualtats en Salut de la Universitat Pompeu Fabra. | Programa | Inscripció

TERCER SECTOR al dia

Mesa unitària en defensa
del sector social de Catalunya

Dilluns vinent, 18 de novembre, es presentarà en roda de premsa al Col·legi de Periodistes la Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya, impulsada per sindicats, patronals, col·legis professionals i tercer sector social, representat per La Confederació i la Taula d’entitats del Tercer Sector. Per altra banda, La Confederació organitza diverses formacions: dos seminaris sobre contractació pública ‘Plecs de condicions i tècniques amb estudi de casos’ (Puig-Reig: 19 i 26 de novembre, inscripció; Barcelona: 21 i 28 de novembre, inscripció); i un Taller de Governança Democràtica a Barcelona el 28 de novembre a la nova seu de l’entitat (València 3B, planta -1; inscripció).

Acte de celebració del 30è aniversari de Lafede.cat

Lafede.cat – organitzacions per a la Justícia global celebra els seus 30 anys d’activitat amb l’acte institucional ’30 anys construint Justícia global’ el 26 de novembre a les 17:30h a l’Aula 1 del CCCB (Montalegre 5, Barcelona). Hi intervindran Arcadi Oliveres, activista i economista; Gabriela Serra, expresidenta de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament; i Luca Gervasoni, president de Lafede.cat. | Inscripcions. A les 19h es presentarà la revista ‘Justícia Global’, dossier del digital Crític elaborat en col·laboració amb Lafede, amb una conversa entre Marcia Tiburi, filòsofa i escriptora; Hibai Arbide, periodista i advocat; i Míriam Hatibi, activista i consultora en comunicació, moderada pel periodista Sergi Picazo. | Inscripcions

Acte de presentació del segell de qualitat per a projectes de mentoria social, 27 de novembre

La Coordinadora Mentoria Social presentarà el Segell MC de qualitat de projectes de mentoria social el 27 de novembre de 10 a 12h al CaixaForum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Es tracta d’un sistema de qualitat dissenyat específicament per a programes de mentoria que treballen amb col·lectius en situació de vulnerabilitat. Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, i Jordi Gusi, gerent d’ECAS, participaran en una taula rodona sobre ‘La importància de la qualitat en l’àmbit de l’acció social i el voluntariat’. | Inscripcions

Una mirada al Tercer Sector Social, 27 de novembre

La llibreria FNAC i UOC Mèdia organitzen l’acte de presentació del llibre Una mirada al tercer sector social, compilació de textos de diversos autors coordinada per Sonia Fuertes, actualment comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, i Joan Segarra, president de La Confederació del Tercer Sector Social. El periodista Fidel Masreal moderarà l’acte, en què hi intervindran també des de la Fila Zero alguns dels autors: Xavier Puig, Teresa Crespo, Laia Grabulosa, Jordi Gusi i Andrea Balletbó. Tindrà lloc dimecres 27 de novembre a les 19h al Fòrum de l’FNAC de L’Illa Diagonal (Avinguda Diagonal 557, Barcelona). | Convocatòria

I Congrés d’Habitatge de Catalunya,
16 i 17 de novembre a Barcelona

Aquest cap de setmana se celebra a l’espai Fabra i Coats (Sant Adrià 20, Barcelona) el I Congrés d’Habitatge de Catalunya, impulsat per 34 organitzacions fer balanç dels darrers anys i posar en comú estratègies, eines i idees per revertir la situació d’emergència habitacional, avançar cap a l’habitatge digne i lluitar contra els desnonaments i les solucions provisionals. Al llarg de dues jornades, 16 i 17 de novembre, la convocatòria reunirà una setantena d’entitats en una assemblea multitudinària per decidir el futur del moviment en defensa de l’habitatge digne.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció