MedallaOlofPalme_ECAS_XPuig_joves05.11.2019 | Nota de premsa [prèvia a l’acte]

  • Xavier Puig ha rebut avui el reconeixement en nom de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona
  • Hi han intervingut també tres joves tutelats o extutelats amb el testimoni de la seva experiència personal

Xavier Puig, president d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), ha rebut avui una de les Medalles de la Fundació Internacional Olof Palme en la seva edició 2019 en nom de les organitzacions que treballen amb adolescents i joves que migren sols en reconeixement a la seva tasca d’acompanyament al col·lectiu. L’han acompanyat en l’acte de lliurament al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona tres joves tutelats o extutelats que han exposat el testimoni de la seva experiència: Hannane Aoufi, Mohamed Barrie i Aya Hajaji.

La XV edició de les Medalles de la Fundació Internacional Olof Palme premia dues entitats socials per la seva tasca contra l’exclusió a favor de la cohesió social. A més d’ECAS, ha rebut també el reconeixement Carolina Escobar, directora de l’associació La Alianza de Guatemala, que treballa amb nenes i adolescents en situació de risc, víctimes de violència sexual i tràfic de persones.

ECAS està formada per més d’un centenar d’entitats que treballen de manera prioritària amb col·lectius en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, posant el focus en la prevenció i la lluita per la igualtat d’oportunitats de tota la població, així com en la voluntat de transformar la societat per fer-la més justa i equitativa. La federació forma part de l’Aliança per la millora del sistema de protecció de la infància, l’adolescència i la joventut en situació de vulnerabilitat, impulsada juntament amb la Federació d’Entitats d’Atenció i a la Infància i a l’Adolescència (FEDAIA) i la Federació d’Entitats amb Projectes i pisos Assistits (FEPA).

Recommended Posts