01.03.2022 | Nova convocatòria del Projecte Lliures

Des del projecte Lliures apostem per fer front a la pobresa, l’exclusió i les desigualtats a través de l’acompanyament d’iniciatives socials que, arreu del territori, treballen per revertir-les des de l’autoorganització. És per això que obrim una nova convocatòria que, gràcies a les aportacions econòmiques rebudes, permetrà l’acompanyament tècnic i el suport econòmic de nous projectes.

L’any 2022 ha començat amb l’evidència d’un augment de les desigualtats a casa nostra. En una societat que cavalca dues crisis —la financera de 2008 i la sanitària de 2020—, només el 33,1% de la societat catalana viu en patrons de plena integració social, la precarietat ja enxampa el 37,8% i l’exclusió social bat rècords històrics enfilant-se fins al 29,1%. El que és el mateix, 2.258.000 persones: un de cada tres catalans, segons el darrer informe Foessa.

En aquest context, Lliures continua sumant la força de tres entitats de l’àmbit cultural, de l’economia social i solidària i de l’acció social (Òmnium Cultural, Coop57 i ECAS – Entitats Catalanes d’Acció Social) per actuar contra el creixement i la cronificació de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya. Així, a través de les aportacions rebudes per part de la xarxa de persones que formen part del projecte, enguany podem obrir una nova convocatòria per posar 120.000 euros al servei de nous projectes innovadors, emancipadors i transformadors.

La convocatòria recull iniciatives al voltant de quatre àmbits:

  1. Pobresa cronificada i exclusió agreujada per l’atur.
  2. Infants i joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.
  3. Manca d’una llar digna.
  4. Emergència alimentària i de necessitats bàsiques.

En les següents bases s’indica els requeriments necessaris per poder presentar una proposta i els terminis d’admissió i adjudicació. Per presentar correctament una proposta, a més, cal respondre el formulari al qual s’adjuntarà la “Fitxa de Projecte” amb els camps degudament emplenats.

Documentació i formularis

El període de recepció de sol·licituds és de l’1 al 31 de març de 2022, ambdós inclosos. Les propostes rebudes amb posterioritat a la finalització del termini establert no seran admeses. La resolució del procés s’anunciarà el juliol de 2022.

Sessions informatives

Per qualsevol dubte, pots consultar aquest document de Preguntes Freqüents o inscriure’t a les sessions informatives en línia a través d’aquest formulari.

  • Dijous 10 de març de 2022: 10-11.30 h
  • Dijous 17 de març de 2022: 12.00-13.30 h
  • Dijous 24 de març de 2022: 17.00-18.30 h

Recommended Posts