Les entitats socials es reuneixen amb l’Administració i el món de l’empresa per potenciar la reinserció

Més de 250 professionals vinculats a l’àmbit de l’execució penal reflexionaran demà, dimarts 27.09.2011, al voltant de la reinserció de persones privades i ex privades de llibertat en el marc de la jornada ‘OBRINT PORTES’, organitzada per ECAS amb la col·laboració d’Obra Social “la Caixa”. Partint de la corresponsabilitat dels diferents agents que treballen en l’àmbit penitenciari, la jornada convida els professionals de la xarxa a posar en comú experiències, analitzar conjuntament la funció rehabilitadora i inseridora que duen a terme, i definir els reptes actuals en el context intra i extrapenitenciari.

L’acte, que tindrà lloc de 9 a 15 hores a CaixaForum, comptarà amb la presència de la consellera de Justícia, Pilar Fernández i Bozal, a qui acompanyaran en la benvinguda el director general de Fundació ‘la Caixa’, Jaume Lanaspa, i la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo. Les ponències i taules rodones tractaran els reptes en el medi de l’execució penal i exposaran bones bones pràctiques de col·laboració entre les entitats socials i el món empresarial.

A més, en el marc de la jornada es projectarà per primera vegada la peça audiovisual completa de la campanya de sensibilització Obrim la porta a la rehabilitació, impulsada per la Taula de Participació Social.

Entre els participants i assistents s’hi compten el director general execució penal a la comunitat, Marc Cerón; el subdirector del Centre Penitenciari Lledoners, Paco Vicente; el director del Centro de Día Hedra (Fundación Adsis), Juan Carlos Jiménez; i el director de l’Obra Social Santa Lluïsa Marillac, Eduard Sala, entre altres. La col·laboració entre entitats i empreses la il·lustraran casos protagonitzats per Fundació IreS, Fundació Salut i Comunitat, el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, les empreses Clece i Recursos Solidaris, i la Fundació Ared.

Les entitats d’acció social entenem la nostra tasca en l’àmbit penitenciari com una invitació a sortir de la presó –i de certes dinàmiques derivades de la privació de llibertat- per entrar a una vida en societat normalitzada i plena. Per aconseguir-ho acompanyem les persones en un procés de rehabilitació i reinserció en què intervenen diversos agents; en última instància, és un procés que ens implica a tots com a ciutadans, però que requereix una col·laboració especialment compromesa entre l’Administració, les organitzacions del tercer sector social i el món de l’empresa.

Programa complet (PDF) | Nota de premsa de la jornada

 

 

Recommended Posts