123.03.2015 | Avui s’ha presentat en roda de premsa a l’Ajuntament de Barcelona el programa integral de foment de l’ocupació Làbora, dirigit a persones en risc d’exclusió derivades pels Serveis Socials a entitats del tercer sector . El programa neix a partir d’un conveni de col·laboració del consistori amb ECAS, la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (Feicat) i Creu Roja, i suposa una inversió de 1.500.000 euros finançats en un 80% per l’Ajuntament; el 20% restant l’aporten les entitats. Maite Fandos, tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ha destacat l’estratègia compartida que hi ha al darrera de la iniciativa i la voluntat d’alinear els Serveis Socials amb l’ocupació. “La millor acció social que es pot fer és que la gent trobi feina”, ha conclòs.

3L’objectiu del Làbora és crear un mercat de treball reservat per a persones amb dificultats d’inserció a través, majoritàriament, d’empreses ordinàries i la previsió inicial és atendre 3.000 persones l’any. Fins al moment s’han rebut un centenar d’ofertes i s’han insertat 79 persones. A més d’aquestsa atenció directa als usuaris mitjançant un equip d’orientadors laborals als diferents barris de Barcelona, les entitats desenvoluparan un estudi sociodemogràfic de les persones en risc d’exclusió social i dels usuaris específics del programa, un mapeig i catàleg de les entitats del tercer sector dedicades a la capacitació i la inserció laboral, una definició dels perfils laborals i una jornada el proper 10 de juny en què participaran empreses i persones usuàries.

Albert Alberich, secretari general de Feicat, ha subratllat la “construcció d’un model nou de treball en xarxa” que representa el Làbora, i Enric Morist, president de Creu Roja, ha celebrat la rapidesa amb que “tots ens hem posat les piles”. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, ha assenyalat per la seva banda que es tracta de posar en comú les experiències de tots els agents implicats i “revisar el que fèiem per atendre millor la ciutadania”. El programa neix amb vocació de permanència i incorpora els valors de la contractació responsable i les clàusules socials en el cas de les empreses proveïdores de l’Ajuntament.

vídeo de la roda de premsa | ressò als mitjans de comunicació

Recommended Posts