02.01.2013 | El diari ElPunt/Avui recull l’opinió de les entitats socials sobre el relleu al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, que amb el nou Govern el lidera Neus Munté en lloc de Josep Lluís Cleries. A més de la sorpresa inicial d’algunes fonts del sector pel nomenament d’una persona fins ara no directament vinculada al món social –Munté és membre d’UGT i, a banda de qüestions laborals, s’havia dedicat sobretot a  temes d’educació–, l’article cita la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, que lamenta l’avenç “en la línia sobiranista, però no pas per defensar les línies vermelles de la dignitat de les persones o per sortir de la crisi”, i destaca la “capacitat de diàleg” del conseller sortint.

Càritas Diocesana de Barcelona, entitat membre d’ECAS, ha fet pública la seva valoració a través d’un comunicat en què agraeix a Josep Lluís Cleries la seva tasca i dóna la benvinguda a la nova consellera advertint que “les persones pobres lamentarien que ara haguéssim de començar de nou, perquè ‘començar de zero’ implica sovint un desgast i una dedicació extra de temps”. En aquest sentit, Càritas reclama “que les qüestions importants avancin sense més dilació”, lamenta “que el factor humà i la política del bé comú no siguin l’eix central del nostre Estat del Benestar”, i reclama posar “les administracions i l’economia al servei de les persones, i no a la inversa com ha succeït fins ara”. Per últim, demana “polítiques actives d’ocupabilitat per a les persones pobres o en exclusió social i uns objectius concrets de lluita contra la pobresa amb indicadors de desenvolupament social que cal assolir com a país”.

La Fundació Catalana del Voluntariat Social ha fet pública una carta de ‘Reconeixement a Josep Lluís Cleries’ a través de la qual Francina Alsina, presidenta de l’entitat, repassa les accions més destacades del Govern en matèria de voluntariat i conclou que el conseller sortint “ha fet una molt bona feina” en el terreny de l’associacionisme i el voluntariat”. Alsina recorda  també “dues tasques endegades de cara el 2013 que poden ser tot un revulsiu: la Llei del Voluntariat i la segona edició del Marketplace 2013”.

 

Recommended Posts