18.10.2013 | Aportació de Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, a la secció ‘Reptes de futur per a les entitats’ de Xarxanet

1. Les entitats no podem oblidar el treball des de la proximitat i la participació activa de la ciutadania

Els valors dominants avui a la nostra societat es fonamenten en els interessos individuals i la recerca de beneficis a curt termini, oblidant el bé comú i el valor de la comunitat. El sector social no pot claudicar i ha de treballar sempre al costat de les persones, amb un clar reconeixement i respecte a la seva dignitat, als seus drets i a la seva capacitat per participar en la construcció d’una societat en la qual tots i totes tinguem quelcom a fer i a aportar.

2. Les necessitats ens desborden i hem d’atendre les urgències socials, però no deixem de fer el treball preventiu

La crisi ha incrementat les demandes i les entitats estem atenent, amb menys recursos, un 25% més de població. Demanaria que aquesta situació no ens faci oblidar el nostre model d’intervenció, fonamentat en un treball de qualitat, amb un caràcter preventiu, educatiu i proactiu. No caiguem en un assistencialisme que s’acaba en el moment que s’ha prestat. Tinguem visió de futur i potenciem, des de les entitats, un treball fonamentat en l’acció social transformadora de la nostra societat.

Veure al web Xarxanet.org

 

Recommended Posts