Innovació i empoderament en la lluita contra la pobresa [descàrrega en PDF] neix amb la voluntat de facilitar a les entitats d’acció social eines per iniciar processos d’innovació i millora de la seva intervenció en el terreny de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

A partir de l’experiència del programa ‘Empoderem per transformar’, realitzat per ECAS amb una quinzena d’entitats socials, aquesta guia posa a l’abast de totes les organitzacions interessades a identificar noves estratègies de resposta col·lectiva a la pobresa i les desigualtats una sèrie de reflexions i recomanacions per emprendre el camí. Aprofundint en el perquè, el què, el com i els resultats de la innovació en la lluita contra la pobresa.

El contingut teòric s’enriqueix a partir d’exemples pràctics i dels testimonis en primera persona de professionals que han participat en el programa ‘Empoderem per transformar’. També s’inclouen recomanacions que faciliten iniciar processos d’innovació i al final de cada capítol es resumeixen les idees clau.

Innovació i empoderament en la lluita contra la pobresa és el segon número de la col·lecció IDEES I EINES PER A L’ACCIÓ SOCIAL, una sèrie de publicacions editades per ECAS amb l’objectiu de facilitar a les entitats socials elements de reflexió al voltant de la seva activitat i recursos que contribueixin a millorar-la. Vinculades en ocasions a programes més amplis de suport a les entitats membres de la federació, són fruit en tot cas del nostre compromís amb l’enfortiment del tercer sector social i de la nostra vocació de servei al conjunt de les organitzacions no lucratives que treballen en l’àmbit social.

Crònica de la presentació del llibre a FAN News Club | Llibre en PDF (català) | Llibre en PDF (castellà)