10.01.2012 | Article de Carmen Valiente i Marta Álvarez, de la Fundació Salut i Comunitat.

REINVENTEM EL MÓN

Són temps de reinventar-nos. La crisis econòmica, personal, social… ens dona la oportunitat de poder fer coses noves, coses diferents a les que hem fet fins el moment i que ja no dona els fruits que donava.

Així doncs ara és temps de que tots i totes reinventem el món, aportant el nostre talent, el talent masculí i el talent femení per un món comú on el nostre objectiu sigui el benestar però el benestar compartit.

És per això que no podem obviar que s’han de fer prevaldre valors considerats com “de l’esfera femenina”, fins ara desprestigiats socialment i tradicionalment, valors com la solidaritat, la co-responsabilitat, l’associacionisme, la cooperació, la competitivitat arbitrària, la recerca del bé comú per sobre de la riquesa i l’ interès personal. S’han d’assumir reptes nous i en aquests reptes no podem deixar de banda les dones, per que tenim molt a dir i molt a fer i oferir en tots i cadascun dels diferents components d’aquest nou món i en conseqüència nova societat. Ampliem el ventall de valors doncs, per arribar a construir societats més riques, social i econòmicament, societats més integradores i exitoses amb l’esforç de totes i tots.

Hem de poder entre tots i totes reinventar el món, modificar la concepció actual del poder estructural i construir una societat més evolucionada i paritària, aprofitem els valors dels uns i de les altres per entre totes i tots pugem sortir de la crisi reinventant el món, EL NOSTRE MÓN.

Aprofitem per desitjar que en aquest nou any que estem a punt d’estrenar puguem començar a escriure aquest món nou on tothom hi tingui cabuda.

La razón puede advertirnos sobre lo que conviene evitar;

sólo el corazón nos dice lo que es preciso hacer.

Joseph Joubert


Recommended Posts