15.10.2015 | Article d’Andrea Valls, directora dels serveis de Salut Mental de la Fundació Salut i Comunitat i membre de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) publicat a FAN News Club.

“Dissabte 10 d’octubre hem commemorat el Dia Mundial de la Salut Mental, una jornada amb l’objectiu de sensibilitzar al voltant de la situació de les persones que conviuen amb una malaltia mental, alhora que promovem la seva inclusió social reivindicant la necessitat d’uns serveis de qualitat i d’una mirada comunitària. Amb el lemaReflexiona: posa’t en el meu lloc. Connecta amb mi, s’ha emfatitzat la importància de posar la persona en la primera línia i permetre la seva participació activa en els processos de recuperació, afavorint un canvi de posicionament envers la malaltia mental i el seu diagnòstic.

Coincidint amb aquesta data, des de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) volem reivindicar, una vegada més, la necessitat d’incloure la mirada de gènere en l’àmbit de la salut mental. En aquesta línia, ara fa un any reflexionàvem també en un article sobre la importància d’incloure la perspectiva de gènere en les polítiques públiques. Enguany posem l’accent en la manca de visibilitat de les dones en els itineraris assistencials i en els serveis.

… / Llegir complet al web de FAN News Club

Recommended Posts