JoanUribe_OHSantJoandeDeu_ECAS17.10.2014 |  Article de Joan Uribe, membre de la Vocalia de Pobresa d’ECAS, publicat avui a Social.cat.

Llegir article complet

“Les dades, de manera ben clara i malauradament inexorable, ens demostren que, en contra del que diu el grup Manel a la seva cançó, no ens en sortim.

Les perspectives de futur apunten a una modificació estructural de la societat en base a percentatges elevats de població en atur de llarga durada, de futurs adults poc o gens competitius al mercat laboral per una deficient formació, i a una redefinició dels models econòmics que s’apalanquen en la no distribució de la riquesa, augmentant no només la taxa de persones pobres, sinó també el risc de pobresa i la bretxa social de la desigualtat econòmica.

A tot això, un Estat del benestar que mai vam acabar d’implementar ni de dotar amb suficiència, s’està desballestant i debilitant en pilars bàsics com l’educació, la salut, el sistema de protecció social, les prestacions econòmiques, l’habitatge. No reaccionem ni activant una fiscalitat menys neoliberal, ni activant l’economia, ni foragitant l’austeritat que ens escanya.

Aquest clam té el seu sentit avui, 17 d’octubre, perquè és el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, però cal cada dia per aportar plantejaments de canvi. Com el que s’està experimentant, per exemple, arran de la tensió generada al voltant del dret a l’habitatge: malgrat el desastre que estem patint a causa de la endèmica especulació immobiliària i la insuficient reacció davant el problema, la societat s’està activant.” […] continua llegint

 

 

 

 

Recommended Posts