17.05.2013 | Nota de premsa amb motiu de la signatura del conveni del programa REINVENTA’T

Les entitats socials estudien processos de reconversió i noves vies de finançament

  • ECAS, l’Obra Social “la Caixa” i la consultora KPMG s’alien per ajudar les entitats a través del programa Reinventa’t
  • Els canvis provocats per la crisi obliguen les organitzacions no lucratives a ressituar-se per mantenir l’impacte social

La federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) ha signat avui un acord amb la Fundació “la Caixa” i la consultora internacional KPMG per posar en marxa el programa de reconversió d’entitats socials Reinventa’t. L’objectiu del projecte és orientar i acompanyar les entitats no lucratives d’acció social en el procés de ressituació que requereixen l’actual crisi socioeconòmica i els canvis en el model de finançament i intervenció del tercer sector social.

Els representants de les tres organitzacions –Jaume Lanaspa, director general de la Fundació “la Caixa”; Pedro León y Francia, director de la Fundació KPMG; i Teresa Crespo, presidenta d’ECAS— han signat el conveni que permetrà dur a terme una “experiència pilot amb deu entitats, amb prioritat per a aquelles de segment mitjà i petit, amb problemes  conjunturals de viabilitat i projectes de valor social”.

El programa Reinventa’t, dissenyat i dirigit per ECAS, compta amb una aportació de 50.000 euros de la Fundació “la Caixa” i la col·laboració de la Fundació KPMG, que prestarà els seus serveis de manera gratuïta a les entitats participants. El suport del programa se centrarà en quatre eixos: diagnosi de la situació de l’organització, formació en emprenedoria social, disseny d’un pla de reconversió i acompanyament en l’aplicació del mateix. L’objectiu és que les organitzacions no lucratives innovin per afrontar els nous reptes i siguin capaces d’ incrementar l’impacte social de les seves accions.

L’aliança per a la realització del projecte inclou també la participació d’una consultora especialitzada en el tercer sector social, que serà l’encarregada de coordinar i orientar els processos sota la direcció d’ECAS. Les entitats participants –seleccionades mitjançant un procés obert a totes les entitats membres d’ECAS— treballaran per un canvi estratègic i estructural i podran decidir la continuïtat o no en el procés un cop finalitzada la fase inicial de diagnosi.

Nota de premsa en PDF

 

Pedro León, director de la Fundació KPMG; Teresa Crespo, presidenta d’ECAS; i Jaume Lanaspa, director general de la Fundació “la Caixa”.

Recommended Posts