15.03.2013 |Article d’opinió de Meritxell Domènech, educadora de la Fundació Casal l’Amic.

SUMEM FORCES

Com a educadora em falten paraules per descriure tot el que vivim al Centre Obert de la Fundació Casal l’Amic, en el context i la crisis actual, més enllà de la nostra tasca educativa, que és la nostra raó de ser. Hi ha problemàtiques que viuen els nostres infants i famílies actualment, que com a persones, no podem passar per alt, les hem de denunciar i fer-les visibles. Avui són ells, però demà podem ser nosaltres.

Estem tots a la corda fluixa; lluitem per tenir un futur, per treballar, per tenir i donar als nostres fills el que creiem que es mereixen, però el sistema no ens ho permet. Busquem oportunitats, formant-nos, cercant feina, contribuint en la societat però topem amb moltes barreres, que tot i que no ho siguin, semblen imbatibles. Ens trobem amb pensions, aturs, subsidis i en molts casos sous que no ens permeten pagar els rebuts del lloguer, de la llum, de l’aigua i ni tant sols els aliments bàsics per poder sobreviure.

Mentre, hi ha un munt d’habitatges buits, un munt de menjar que acaba a les escombraries, unes factures de llum illegibles que ningú entén, una cobertura de salut cada cop més precària, i una societat cada cop més pobra. Hem de lluitar, per canviar la nostra realitat; tenim prou sòl al món per a poder menjar tots, prou sostres per no viure al carrer i prou recursos per a poder viure. Hem de lluitar pel repartiment del treball, pel benestar de tots, com si d’una gran família fórem. Hem de trencar amb aquest capitalisme que ens ha creat necessitats falses.

La intenció d’aquest escrit, i de la tasca de l’entitat, no és altra que animar-nos a agafar forces a tots plegats per lluitar per un futur on tots hi tinguem cabuda, per un futur solidari, on tinguem les necessitats bàsiques cobertes i que aprenguem a ser feliços amb la nostra quotidianitat, amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn, perquè no hem d’oblidar que formem part d’un tot. Més enllà del consumisme que en han inculcat a les noves generacions, el qual no ens farà feliços ni ens portarà enlloc.

 

Recommended Posts