104.12.2014 | El reportatge ‘En la trinxera social’, del periodista Toni Sust, en què cinc persones en situació de vulnerabilitat relaten la seva lluita per una vida digna amb el suport de diferents entitats d’acció social, va ser guardonat ahir amb un dels Premis del Consell Municipal de Benestar Socialde l’Ajuntament de Barcelona. Cinc històries d’inclusió que apropen els lectors a l’impacte de les entitats socials i sensibilitzen sobre la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Els testimonis els van facilitar entitats membres d’ECAS a través de l’Agència de Comunicació Social. El reportatge es va publicar a El Periódico de Catalunya el 5 d’octubre de 2013 en una secció monogràfica sobre ‘La batalla contra l’exclusió’.

El premi, en la categoria de premsa, és compartit amb el Joia Magazine en salut mental de la Fundació Joia. En la categoria d’Internet, el jurat dels premis va guardonar el web energiajusta.org d’ABD i activament.org del col·lectiu ActivaMent de persones amb l’experiència del trastorn mental. En televisió es va premiar el reportatge ‘La quinta del chavolo’ i i el programa ‘Amb ulls de nen’ de Televisió de Catalunya.

1Testimonis del reportatge ‘En la trinxera social’, facilitats per entitats d’ECAS:

  • Salvador Vergara té 47 anys, és ajudant de cuina sense feina i usuari d’Arrels Fundació. Gràcies a aquesta entitat ha deixat de dormir al carrer i s’està formant per trobar feina.
  • El suport de l’Associació Salut i Família ha permès a la María, de 35 anys i víctima de violència de gènere, afrontar sola la maternitat després que la seva ex-parella la fes fora de casa en saber que estava embarassada.
  • L’Eva Sánchez i la Sima Manjeetkaur han trobat feina després d’un curs de formació per a joves amb dificultats d’inserció laboral impulsat pelCasal dels Infants del Raval.
  • En Santiago pateix un trastorn mental i viu amb dos companys més en un pis tutelat per la Fundació Tres Turons. A més participa a Ràdio Nikòsia a un programa que vol combatre els estereotips envers la salut mental.

Recommended Posts