23.02.2016 | El projecte Rossinyol, de mentoria entre estudiantat universitari i nois i noies pre-adolescents, celebra els seus 10 anys d’existència a l’Estat espanyol.
Durant el dimecres 24 de febrer podrem seguir a les xarxes socials les etiquetes #NightingaleDay #DiaRossinyol #mentoriasocial per llegir els comentaris i veure les fotografies de persones vinculades al projecte, sota el lema ‘Let’s Sing Together – Cantem junts’
Des que va iniciar-se durant el curs 2005-2006 a la Universitat de Girona, hi han participat 720 infants i joves a Catalunya. Actualment es duu a terme a 12 poblacions gironines, a 2 de Barcelona i a la ciutat de Tarragona. La Universitat de Girona, la Fundació Servei Solidari i l’Associació Quilòmetre Zero, són les encarregades d’impulsar i gestionar el projecte Rossinyol a Catalunya. També està en marxa a diverses localitats de Navarra i el País Basc.
L’estudi d’impacte del projecte mostra que les parelles de mentoria aporten beneficis a ambdues parts. D’una banda, els i les infants milloren l’aprenentatge de la llengua vehicular i coneixen millor el seu entorn, desenvolupen habilitats socials i l’autoestima, entre altres. Per la seva banda, les i els estudiants universitaris es formen com a adults responsables, coneixen altres realitats i milloren l’empatia, l’escolta activa i habilitats organitzatives.
Per Jordi Feu, responsable del projecte Rossinyol de la Universitat de Girona, en aquests 10 anys d’existència la participació “ha anat molt més enllà de la simple execució de la tasca de mentoria. La voluntat, el cor i l’entusiasme de totes les parts implicades ha permès que el projecte hagi teixit complicitats i confiança, bàsiques perquè el projecte no hagi esdevingut rutinari i tingui ales per continuar volant”.
La Xarxa Rossinyol està formada per 27 organitzacions a 8 països, 5 de les quals estan a l’Estat espanyol.