26.09.2013 |  La Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua–formada per les entitats Apropem-nos, EICA, Migra Studium, Probens i la Fundació Servei Solidari– i l’ICE de la Universitat de Barcelona han posat en marxa el diploma de postgrau ‘Formació dels nous ciutadans: llengua, cultura i participació”. El 1r Mòdul, ‘Formació en competències lingüístiques bàsiques’, s’impartirà entre l’octubre d’aquest any i el febrer de 2014, i el 2n Mòdul, ‘Diferents cultures presents a Catalunya: la ciutadania cosmopolita’, d’abril a juny de 2014. Les sessions presencials tindran lloc els divendres de 17 a 20 hores i sis dissabtes de 10 a 13 hores a l’Espai Avinyó- Llengua i Cultura. (Avinyó 52, Barcelona).

El postgrau pretén proporcionar eines, coneixements i habilitats a les persones que desenvolupen tasques d’ensenyament inicial de segones llengües i de formació instrumental bàsica a persones immigrades adultes o joves, en un clima d’acollida i mediació operativa. Alhora, vol aprofundir en algunes de les cultures presents a Catalunya i reflexionar sobre el marc comú d’una ciutadania participativa, els entrebancs i les possibilitats a partir de l’espai de trobada que representen les aules amb persones immigrades, els nous ciutadans.

Els dos eixos centrals són, per una banda, l’aprenentatge i la comprensió de la llengua com a competència bàsica per a la integració laboral i ciutadana; i, per l’altra, el coneixement de diferents cultures presents a Catalunya, la legislació d’estrangeria, l’argumentació antirumors, l’acollida, la mediació i la participació ciutadana.

La formació dura un any acadèmica, és semipresencial –combinarà 111 hores d’assistència a classe amb treball online i individual–, consta de 30 crèdits (750 hores de treball de l’alumne) i la matrícula té un cost de 800 euros. | Preinscripció i Matrícula | info en PDF

A més, la Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua ofereix una altra via en modalitat oberta perquè la formació arribi a totes les persones interessades. Aquesta opció està certificada per l’ICE i reconeguda pel Departament d’Ensenyament, si s’assisteix al 80% de les sessions presencials, i l’avalen dos cursos d’experiència valorats molt positivament. No té el reconeixement del certificat de postgrau, però coincideix amb el postgrau en les sessions presencials, és més assequible econòmicament i redueix el temps de dedicació a l’assistència a les classes.

Per a més informació sobre la doble via del postgrau i la formació oberta, les sessions, el calendari previst i un resum del currículum dels formadors us podeu adreçar al blog de la Comissió de Formació o contactar amb Ester Rams al correu formaciocoordinadora@gmail.com o per telèfon: 93 441 6406.

 

Recommended Posts