05.09.2019 | nota de premsa de Punt de Referència
- El projecte Acull de l’Associació Punt de Referència iniciarà la seva quinzena edició
- El dimarts 10 de setembre a les 18h tindrà lloc la sessió informativa ‘BENVINGUDES A CASA’
El proper dimarts 10 de setembre a les 18h l’Associació Punt de Referència obre les portes a totes les persones interessades per a conèixer la quinzena edició del projecte d’acollida de persones joves migrades soles, l’Acull.
Les claus del projecte Acull
Acull té l’objectiu d’oferir una llar i una xarxa de suport a una persona jove (de 18 a 21 anys) sense referents familiars propers al territori. Una oportunitat de convivència que, amb els seus 9 mesos de durada, aporta l’acompanyament idoni per a joves que, davant de les dificultats d’emancipació al territori d’arribada, requereixen un acompanyament emocional i educatiu integral.
Per aconseguir-ho el projecte compta amb el compromís de la persona o les persones acollidores i del/la jove i també amb l’acompanyament d’una professional, que té cura i supervisa la relació entre la persona jove i la/es voluntàries en totes les seves dimensions.
Després d’un curs 2018-19 que ha finalitzat amb èxit les 5 relacions d’acolliment, l’Associació Punt de
Referència prepara la propera edició que preveu l’inici del projecte el mes de setembre.
Es busquen persones acollidores
Per tal de donar a conèixer en profunditat l’Acull, l’Associació Punt de Referència ha organitzat
‘BENVINGUDES A CASA’ una conferència informativa que també inclourà el relat de persones acollidores en anterior edicions. Les inscripcions ja estan obertes.
Dia i hora: dimarts 10 de setembre a les 18h
Lloc: C/Sant Antoni Abat 10, 2n pis (08001 Barcelona)
Inscripcions: voluntariat@puntdereferencia.org
L’Associació Punt de Referència
Associació sense ànim de lucre creada l’any 1997 per oferir acompanyament i suport al col·lectiu de jovent extutelat que han d’emprendre la seva vida adulta un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. Els programes d’acompanyament afavoreixen la plena integració social, la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida dels joves en risc d’exclusió social. El projecte Acull es va iniciar l’any 2002 i ha comptat amb 53 famílies acollidores.