Skip to content

info ACCIÓ SOCIAL 

07.octubre.2011

Logo
  1. 17 d’octubre, Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa
  2. ECAS compareixerà dimarts al Parlament per la renda mínima d’inserció
  3. L’Administració pública deu 54 milions d’euros a entitats i empreses d’iniciativa social
  4. Propostes de la Taula als partits polítics per al 20N
  5. ‘Obrint portes’: crònica, ponències i conclusions de la jornada
  6. Diagnosi 2011 de persones que dormen al carrer a Barcelona
  7. ‘Ho donem tot’ al Banc dels Aliments, 25 i 26 de novembre
  8. 2n Congrés Europeu del Voluntariat i 1r Marketplace de Catalunya
  9. Dia Mundial de la Salut Mental, 8 d’octubre
  10. Desfilada solidària d’Ared i El Llindar
  11. Oferta per a l’organització logística d’una trobada professional
  12. Exposició Sortir de la presó: obstacles i oportunitats
  13. Formació oficial en reparació i manteniment de bicicletes
  14. Concert a Razzmatazz pels 20 anys de Femarec
  15. Segon cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social 


17 d’octubre, Dia per a l’eradicació de la pobresa

A banda de la contribució a la campanya contra la pobresa liderada per la Taula amb el lema Donem el millor de nosaltres, presentada en roda de premsa aquesta setmana, ECAS commemora el 17 d’octubre, Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, mitjançant una sèrie d’actes a Tarragona impulsats per les entitats de la federació al territori. L’acte de presentació de la campanya ‘Tarragona inclusiva’ tindrà lloc el 15 d’octubre a les 18 hores al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, on s’exposaran diferents iniciatives al voltant de la ‘Nova pobresa a Tarragona’. La  commemoració es traslladarà a la Rambla Nova de la ciutat el dissabte 16, amb un matí d’activitats i tallers destinats a famílies i infants, i finalitzarà el dia 17 amb una taula rodona sobre ‘Com treballa l’Ajuntament de Tarragona per a la inclusió social?’, a les 12 hores al Col·legi de Periodistes. El mateix dia a les 18 hores tindrà lloc a l’Orfeó Martinenc de Barcelona l’acte institucional organitzat per la Taula –cal inscripció prèvia en línia—, i a les 22 hores el programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio debatrà al voltant de la pobresa en una tertúlia organitzada conjuntament amb l’Agència de Comunicació Social d’ECAS.

 


ECAS compareixerà dimarts al Parlament per la renda mínima d’inserció

Xavier Orteu representarà ECAS en la jornada de compareixences a la Comissió de Benestar, Família i Immigració del Parlament en relació a la renda mínima d’inserció (RMI), el proper dimarts 11 d’octubre. La intervenció abordarà les conseqüències dels retards en el pagament aquest estiu i plantejarà les nostres propostes en relació al programa, recollides a l’Informe per a la millora del programa de Renda Mínima d’Inserció i la creació de nous recursos contra la pobresa i l’exclusió social. El document, presentat fa dues setmanes en roda de premsa, ha obtingut amb un destacat ressò mediàtic que podeu consultar a la Sala de Premsa del nostre web. La jornada de compareixences al Parlament comptarà també amb entitats de base del tercer sector –com l’Associació per a la Promoció i la Inserció Professional (APIP), Arrels Fundació i Càritas— i representants d’altres organitzacions del tercer sector, col·legis professionals i sindicats.


L’Administració pública catalana deu 54 milions d’euros a entitats i empreses d’iniciativa social

L’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC) ha alertat a través d’una nota de premsa que l’Administració pública catalana té actualment un deute de més de 54 milions amb les seves organitzacions sòcies. El deute es deu a endarreriments en el pagament de contractes de serveis i subvencions per a gestionar casals de gent gran, escoles bressol municipals, menjadors escolars, casals juvenils o plans educatius d’entorn –entre d’altres-, i ascendeix a 31 milions per part de l’Administració local i 23 milions de l’autonòmica. Des de l’AEISC es reclama el compliment de la Llei 15/2010, que estableix que el termini de pagament del sector públic no pot superar els 50 dies l’any 2011 (actualment s’està pagant a 163 dies) i la recerca conjunta de mesures que permetin minimitzar els greus problemes de tresoreria que pateixen actualment les organitzacions del sector.


Propostes de la Taula als partits polítics per al 20N

La Taula del Tercer Sector presentarà en els propers dies als candidats dels principals partits catalans el document ‘Preservar la cohesió social’, on es recullen 25 propostes perquè les puguin incloure en els seus programes per a les properes eleccions generals del 20 de novembre. Les propostes corresponen a matèries de competència estatal en relació a les polítiques socials, econòmiques, d’ocupació i d’habitatge; entre altres, es planteja la demanda d’una renda mínima garantida, el finançament de la llei de la dependència i la reforma de la legislació hipotecària perquè s’admeti la dació en pagament.


‘Obrint portes’: crònica, ponències i conclusions
 

Ja podeu consultar al web d’ECAS la crònica, les ponències i conclusions de la jornada sobre reinserció en l’àmbit penitenciari Obrint portes, celebrada el 27 de setembre a CaixaForum. L’acte va comptar amb la participació de gairebé 300 professionals, que van reclamar més compromís social per definir un nou model d’execució penal veritablement orientat a la rehabilitació. Amb motiu de la jornada i de la campanya ‘Obrim la porta a la rehabilitació’, de la TPS, L’Informatiu de RTVE i el TN migdia de TV3 van emetre reportatges sobre el tema. El Periódico de Catalunya en va informar també a través de l’article ‘L’actiu de la reinserció’.


Diagnosi 2011 de persones que dormen al carrer a Barcelona

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona cerca voluntaris que vulguin participar en la Diagnosi de persones al carrer 2011, un recompte de persones sense llar que es durà a terme la nit del proper dimarts 8 de novembre. L’objectiu és recollir informació per a elaborar un informe sobre l’evolució del sensellarisme que es basarà en el contrast amb les dades obtingudes en una acció similar l’any 2008. Per tal de formar part de l’equip de voluntaris és necessari  inscriure’s a través d’un formulari en línia.


Ho donem tot’ al Banc dels Aliments, 25 i 26 de novembre

La campanya Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, impulsada per la Fundació Banc dels Aliments, se celebrarà enguany els dies 25 i 26 de novembre sota el lema ‘Ho donem tot’. L’organització cerca persones i entitats que vulguin formar part de la xarxa de voluntaris que es distribuirà entre diversos punts de recollida (en supermercats i mercats de Catalunya) durant els dos dies que durarà el recapte. Si voleu formar part de l’equip, us podeu inscriure en línia o enviant un correu a granrecapte@bancdelsaliments.org. Les 10 tones d’aliments que reparteix anualment a Catalunya el Banc dels Aliments són encara insuficients per atendre la gran demanda social.


Congrés del Voluntariat i 1r Marketplace de Catalunya

Des d’aquest dimecres i fins el 25 d’octubre es poden tramitar les inscripcions (gratuïtes) al 2n Congrés Europeu del Voluntariat, que tindrà lloc els propers dies 9, 10 i 11 de novembre a Barcelona, coincidint amb l’Any Europeu del Voluntariat que es commemora aquest 2011. Les reflexions i debats ja estan en funcionament a través de l’espai de participació virtual Congrés Obert, amb l’objectiu d’enriquir-ne els continguts, facilitar un procés de debat previ i obrir l’espai al conjunt d’Europa. La Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS serà present l’11 de novembre al 1r Marketplace de Catalunya, un espai de contacte i promoció de col·laboracions entre empreses i el món del voluntariat que s’organitza en el marc del Congrés. La trobada tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona i comptarà amb un espai d’exposició de pràctiques de col·laboració i un d’intercanvi i treball en xarxa.


Dia Mundial de la Salut Mental, 8 d’octubre

‘La gran aposta: invertir en salut mental’ és el lema de la jornada que, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, se celebrarà aquest dissabte 8 d’octubre a Solsona, organitzada per FECAFAMM, Fundació Funamment i Sol del Solsonès. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania mitjançant una sèrie d’activitats d’animació, actuacions musicals, un acte institucional i un dinar. En el marc d’aquesta commemoració, el proper divendres 25 de novembre tindrà lloc a CaixaForum (Barcelona) la jornada ‘Salut mental infantojuvenil: treballant en xarxa per una atenció integral. Experiències nacionals i internacionals’.


Desfilada solidària d’Ared i El Llindar

Fundació Ared i El Llindar homenatjaran l’esforç diari de les dones i joves de totes dues entitats per tenir accés a una oportunitat formativa i professional amb una desfilada solidària el proper 26 d’octubre. Presentaran la col·lecció BCN, que representa l’esperit alegre i esperançador de totes dues entitats amb roba, accessoris i noves tendències en perruqueria i maquillatge. L’acte tindrà lloc a la Sala Astoria i estarà conduït per Judit Mascó. Les entrades costen 10€ i es poden demanar anticipadament per correu o telèfon contactant amb Ared (93 351 38 65, alba@fundacioared.org) o El Llindar (93 377 31 89, aulataller@elllindar.org).


Oferta per a l’organització logística d’una trobada professional

Les entitats ACISI i Fundación Sevilla Acoge requereixen els serveis d’una empresa o professional per organitzar una jornada de treball el proper 17 de novembre a Barcelona, en la que hi participaran una desena de tècnics del tercer sector d’Andalusia i Catalunya. L’oferta laboral s’emmarca en el programa EUROEMPLEO, promogut per la Consejería de Empleo de la Junda de Andalucía, i els serveis han d’incloure la localització i reserva d’espai, els mitjans audiovisuals, els materials fungibles i l’organització dels àpats. Per sol·licitar més informació i enviar pressupostos, us podeu adreçar a administracion@sevillaacoge.org.


Exposició Sortir de la presó: obstacles i oportunitats

El Centre Cultural Can Fabra acollirà de l’11 d’octubre al 3 de novembre l’exposició Sortir de la presó: obstacles i oportunitats, que mostra la tasca de reinserció social de presos que duu a terme l’Associació Cedre amb La Caseta, un recurs socioeducatiu d’acollida de joves de 18 a 30 anys procedents de centres penitenciaris. L’exposició es complementarà amb una xerrada el 19 d’octubre sobre el voluntariat a presons –a càrrec de Victoria Molins, de la Companyia Santa Teresa de Jesús— i un acte el 2 de novembre en què Núria Fabra (de la Taula de Participació Social) parlarà sobre ‘La rehabilitació i la reinserció social al sortir de la presó, avui a Catalunya’ i Miquel Pongiluppi (voluntari de l’Associació Cedre) presentarà la campanya ‘Obrim la porta a la rehabilitació’.


Formació oficial en reparació i manteniment de bicicletes

L’Escola Pia Calassanci, juntament amb la Fundació Èxit i l’empresa Probike, posen en marxa el curs d’auxiliar de reparació i manteniment de bicicletes, autoritzat per la Generalitat de Catalunya i el Consorci d’Educació de Barcelona i pioner a l’Estat espanyol. La formació consta d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI) de 600 hores de classe i 200 hores de pràctiques en empreses del sector. S’adreça a joves de més de 16 anys que finalitzen l’ESO sense el títol de graduat i la inscripció és oberta fins el 14 d’octubre. +info


Concert a Razzmatazz pels 20 anys de Femarec

Avui divendres, 7 d’octubre, Femarec celebra els 20 anys de l’entitat amb un concert a la sala Razzmatazz 2 de Barcelona en què hi actuaran Lax’nBusto, Nena Daconte Duo, Cesl Freixas, La Tribu de Santi Arisa i Octopus Band, grup musical format per treballadors i usuaris del Centre Especial de Treball de l’entitat. Les entrades tenen un preu de 5 euros i ja es poden comprar en línia o al telèfon 902 15 00 25.


Segon cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social

Arrels Fundació, Càritas Diocesana de Barcelona i el Centre d’estudis de Cristianisme i Justícia impulsen el segon Cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social, que tindrà lloc els dies 27 d’octubre i 3 i 17 de novembre amb el títol ‘L’habitatge, un dret segrestat’, als cinemes Verdi Park i Maldà de Barcelona. Les entrades tenen un preu de 2€ i es poden reservar en línia. La programació consta de tres pel·lícules documentals: Nedant contracorrent, La ley del ladrillo i Escanyats per la hipoteca.


Agència de Comunicació Social 

 

comunicacio@acciosocial.org  

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.