Skip to content
infoACCIONS
2012 / 43
Logo
  1. Assemblea General Ordinària, 10 de febrer
  2. Actualització de les publicacions d’ECAS
  3. Curs d’abordatge de la violència masclista: inscripció oberta
  4. La solució pels CIE: tancament definitiu
  5. Èxit de la primera sessió d’aliances a Manresa
  6. Les 4.500 baixes del PIRMI no van acompanyades d’avenços constructius
  7. Els pressupostos 2012 del Govern, a debat a COM Ràdio
  8. ECAS reivindica la tasca d’inserció laboral de les entitats al Pla d’Ocupació
  9. Testimoni de Casal l’Amic a ‘La Nit dels ignorants 2.0’
  10. Catalunya gestionarà el seu 0,7% de l’IRPF
  11. Premis a la responsabilitat social dels mitjans
  12. Teaming Online, nova eina de captació de fons
  13. Projecte de millora de gestió per a les entitats d’ECAS
  14. Presentació de les conclusions del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona

Assemblea General Ordinària, 10 de febrer

Totes les entitats membres d’ECAS esteu convocades a la primera Assemblea General Ordinària del 2012, que tindrà lloc el proper divendres 10 de febrer de 10 a 14 hores a la seu de la federació i inclourà un espai de reflexió estratègica sobre el rol d’ECAS en el context actual. Properament us farem arribar els documents de treball i aprovació de l’Assemblea. Cal confirmar assistència a l’Ariadna Vives: ecas@acciosocial.org | 93 268 22 22.


Actualització de les publicacions d’ECAS

ECAS publicarà en les properes setmanes versions actualitzades dels dos directoris d’entitats que hem editat durant el 2011: la guia Recursos d’acció social a Catalunya i el Directori d’entitats amb serveis d’inserció laboral. La primera, finançada per la Diputació de Barcelona, es presentarà formalment als Ajuntaments de Catalunya durant el mes el febrer.


Curs d’abordatge de la violència masclista: inscripció oberta

Ja està oberta la inscripció al curs ‘Abordatge de la violència masclista des d’una perspectiva intercultural’, organitzat per la Comissió de Gènere d’ECAS i la Fundació Surt en el marc del pla formatiu del Consorci per a la Formació Contínua. El curs és gratuït i tindrà lloc els dies 17 i 24 de febrer i 2 i 9 de març a la seu de Surt (Guàrdia 14, baixos). Les entitats d’ECAS ja us hi podeu inscriure, i el proper 3 de febrer s’obrirà a la resta del sector; cal fer arribar la butlleta a formacio@asceps.org (93 319 47 50).


La solució pels CIE: tancament definitiu

ECAS s’ha sumat a la campanya promoguda per El Periódico demanant que s’aprovi un reglament per als Centres d’Internament d’Estrangers i es posi fi al limbe legal que suposen actualment. La Comissió d’Immigració de la federació ha manifestat, però, que la regulació ha de ser només el primer pas cap al seu tancament definitiu, i demana que se centrin els esforços en millorar la cohesió social. Així ho han defensat Àgata Sol a El Periódico (article, fòrum), i Sam Amadou participa avui al programa Prismes del Canal Terrassa Vallès.


Èxit de la primera sessió d’aliances a Manresa

Vint-i-sis entitats i institucions manresanes van participar dissabte passat al primer focus grup organitzat per ECAS per promoure les aliances a la ciutat a partir de la Xarxa per a la Inclusió Social de Manresa. La formació a la capital del Bages forma part d’un conveni d’ECAS amb la Diputació de Barcelona i durant el mes de febrer es realitzaran dues sessions més.


Les 4.500 baixes del PIRMI no van acompanyades d’avenços constructius

Els mitjans de comunicació s’han fet ressò de l’opinió d’ECAS sobre la retirada de la Renda Mínima d’Inserció a un total de 4.500 persones, feta pública pel Govern divendres passat. Teresa Crespo es pregunta si “l’objectiu del programa era expulsar la gent o respondre a la necessitat de la població” en un reportatge d’El Periódico que inclou el testimoni d’un usuari del Casal dels Infants. Les aportacions de la presidenta d’ECAS també s’han recollit a El Punt Avui i el diari Públic, mentre que a TV3 (05:33-07:15) la notícia incloïa declaracions de la vicepresidenta de la federació, Rosa Balaguer.


Els pressupostos 2012 del Govern, a debat a COM Ràdio

Dilluns vinent, a les 22 hores, la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo; la presidenta del Col·legi de Treball Social, Núria Carrera; el doctor en economia Sabastià Sarasa; i el coordinador de l’Observatori del Tercer Sector, Pau Vidal; debatran sobre els pressupostos 2012 de la Generalitat al programa ‘Tots x Tots’, de COM Ràdio. Les partides corresponents a Benestar Social i Família, presentades dimarts al Parlament pel conseller Cleries, preveuen una reducció de l’1% respecte el 2011. D’altra banda, la Taula del Tercer Sector ha elaborat un informe sobre els pressupostos 2012 de l’Ajuntament de Barcelona.


ECAS reivindica la tasca d’inserció laboral de les entitats al Pla d’Ocupació

El gerent d’ECAS, Jordi Gusi, s’ha reunit aquesta setmana amb la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Esther Sánchez, per mostrar-li la nostra preocupació pel fet que les entitats d’inserció sociolaboral no apareguin com a proveïdores diferencials de serveis al Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives d’Ocupació 2012-2013, que està previst que el Govern aprovi properament. La Comissió d’Inserció Sociolaboral, que ha participat en l’elaboració del Pla i col·labora estretament amb el SOC, consideraria un greuge comparatiu no figurar-hi, en contra del que succeeix amb les empreses privades, gremis i associacions empresarials. Durant la trobada, Esther Sánchez va mostrar sensibilitat pel sector i va assenyalar que la prioritat pel SOC és com fer front a l’atur estructural, i no qui desenvolupa els serveis.

 


Testimoni de Casal l’Amic a ‘La Nit dels ignorants 2.0’

El programa La nit dels ignorants 2.0, de Catalunya Ràdio, va recollir dimarts el testimoni de Jordi Collado, president de la Fundació Casal l’Amic, per explicar el projecte d’equips educatius de carrer de l’entitat.  L’espai inclou en cada emissió una entrevista a algú disposat a donar el seu testimoni de lluita personal, ja sigui per haver superat una situació d’especial dificultat o per treballar amb col·lectius vulnerables. Si voleu participar-hi, podeu contactar amb el director del programa, Xavier Solà: info@xaviersola.cat | 93 306 92 00 ext. 1073.

 


Catalunya gestionarà el seu 0,7% de l’IRPF

El Tribunal Constitucional ha donat la raó a la Generalitat en la reivindicació històrica del tercer sector social perquè siguin les Comunitats Autònomes, i no el govern central, qui gestioni els recursos obtinguts a través del 0,7% de l’IRPF que els contribuents destinen a finalitats socials. Tal com ha declarat la presidenta d’ECAS al diari Público, no es tracta de que Catalunya no sigui solidària amb altres territoris, sinó de que els recursos es gestionin des de la proximitat per  millorar-ne l’eficàcia. La Taula del Tercer Sector ha qualificat la sentència d’ “avenç importantíssim” perquè considera que pot “conduir a la superació d’un greuge històric que ve patint Catalunya en la distribució d’aquests recursos”.

 


Premis a la responsabilitat social dels mitjans

El proper dilluns, 30 de gener, es lliuraran els Premis als Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona, en reconeixement a la sensibilitat i el tractament respectuós i crític amb la realitat social. L’Agència de Comunicació Social ha presentat tres candidatures als guardons: la pàgina web de la federació, les tertúlies socials en col·laboració amb el programa ‘Tots x Tots’ de COM Ràdio, i el reportatge ‘Triomfs sobre la marginació’, realitzat per El Periódico de Catalunya en col·laboració amb l’Agència i sis entitats d’ECAS.

 


Teaming Online, nova eina de captació de fons

Teaming ha posat en marxa una plataforma de captació de fons en línia que permet als ciutadans fer donatius d’un euro al mes per a entitats i causes socials. Es tracta d’una eina de captació de fons gratuïta que algunes entitats ja han adoptat: la Fundació Adsis, per exemple, ha obert un grup d’amics a Teaming per finançar els seus projectes.


Projecte de millora de gestió per a les entitats d’ECAS

La Fundació Pere Tarrés ofereix a les entitats d’ECAS participar gratuïtament en un Projecte d’Inici de Millora de Gestió. La metodologia aposta per treballar el dia a dia a partir de fites estratègiques i l’any passat van tenir l’oportunitat de participar-hi l’Associació Socio Cultural Ibn Batuta i Joves per la Iguatat i Solidaritat. Per a més informació, contactar amb el Llucià Torras: ltorras@peretarres.org.

 


Presentació de les conclusions del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona

El proper 1 de febrer tindrà lloc un acte institucional de presentació de les principals conclusions del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona en què l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, exposarà les línies de futur de la política de suport a les associacions de la ciutat. Se celebrarà a les 19 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament i cal confirmar l’assistència: (tjussana@bcn.cat | 93 256 41 18).

 


Agència de Comunicació Social 

 

comunicacio@acciosocial.org  

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.