14.08.2012 | Mariano Rajoy ha anunciat avui que el Govern central prorroga l’ajut de 400€ als aturats de llarga durada que esgoten la prestació d’atur, tal com s’havia reclamat aquests dies des de diferents fronts. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, denunciava ahir en una entrevista a La nit a RAC1 l’angoixa que suposava per als afectats la incertesa en què ens ha mantingut el Govern de l’Estat fins a l’últim moment: “És inquietant i sorprenent que la decisió no s’hagi pres amb més temps. Suposa una manca de respecte per a les persones que pateixen”.

Crespo recordava que aquest ajut és l’únic ingrés per a moltes famílies, que en molts casos tampoc poden accedir a la Renda Mínima d’Inserció del Govern català per l’enduriment de les condicions d’accés aprovades ara fa un any. Per prevenir aquestes situacions límit, reclamava el desenvolupament de la renda garantida de ciutadania que preveu l’Estatut de Catalunya (art. 24.3).

Un cop anunciada la pròrroga del Pla Prepara–, la presidenta d’ECAS ha declarat a RAC1 [min. 01:33 – 04:18] que, malgrat no ser “una solució eterna”, mentre no es reactivi l’economia i sigui inviable reformular l’ajut, cal mantenir-lo per “evitar que les persones pateixin la més absoluta misèria”.

 

Recommended Posts