Balanç semestral del pograma de pobresa energètica23.06.2016 | El comitè estratègic del programa de pobresa energètica impulsat per entitats d’ECAS i l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquesta setmana per fer el balanç dels primers sis mesos.

Durant aquest temps, s’han desenvolupat 100 plans d’ocupació amb els quals s’ha format agents i informadors d’eficiència energètica, el 52% dels quals es trobava en situació d’atur de llarga durada. El programa ha efectuat intervencions a gairebé 3.000 llars, amb la tramitació de 536 bons socials de la llum i de 231 talls de subministraments, i la reducció del cost de factures amb accions com el canvi de potència o de comercialitzadora, i la discriminació horària, entre d’altres.

S’han identificat com a reptes del programa la millora dels objectius quantitatius del projecte, l’acompanyament als usuaris en la gestió dels ajuts per a la rehabilitació d’habitatges donada la complexitat dels tràmits i les conseqüències econòmiques que pot tenir, i les perspectives laborals dels agents en el sector de l’eficiència energètica. Les visites a les llars finalitzen el 22 de juliol i durant els mesos d’agost i setembre es farà la justificació tècnica i econòmica.

Les entitats participants són Fundació Mercè FontanillesFundació Ciutat i Valors, Fundació Salut i ComunitatSuara Cooperativa, Fundació Surt, ABD, Fundació Àmbit Prevenció i Associació Iniciatives Solidàries. ABD duu a terme la coordinació operativa del programa i Ecoserveis és soci estratègic.

Recommended Posts