06.08.2012 | El diari EL PAÍS publica avui un article en què qualifica d’“Any negre per a les entitats socials” els darrers 18 mesos de “retallades i impagaments de la Generalitat”. Tal com resumeix el gerent d’ECAS, Jordi Gusi, “no sabem si es repetiran els impagaments o si ens tornaran a retallar al 2013; vivim en la foscor i aquesta incertesa crea molta angoixa”. Els 70 milions d’euros que el Govern ha deixat de pagar aquest mes de juliol a les organitzacions no lucratives i empreses socials que presten serveis socials concertats són el colofó a un període de restriccions, “ajustaments” i retards que han portat les entitats al límit, tal com denunciàvem divendres en la nota de premsa posterior a la compareixença dels consellers Cleries i Mas-Colell al Parlament.

Dissabte, els diaris se’n feien ressò: a més de transmetre la inquietud manifestada per ECAS, El Periódico de Catalunya recollia els testimonis de tres familiars d’usuaris d’entitats que reflecteixen la importància de la tasca que aquestes duen a terme. L’ARA destacava el “malestar dels afectats” amb declaracions de la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, i l’advertència del comunicat d’ECAS sobre la “incapacitat del Govern per garantir l’atenció a les persones més vulnerables i els pròxims pagaments als proveïdors” (vegeu article sencer). EL PAÍS feia èmfasi en que “la capacitat de les entitats socials no és il·limitada”, tal com expressava ECAS en la seva nota.

Fa uns dies, El Periódico informava ja de la crítica situació en un reportatge que incloïa el testimoni de dues entitats d’ECAS, ACIDH i Els Tres Turons, i alguna altra organització que preferia mantenir-se en l’anonimat per por a que el Govern no els renovi el contracte de prestació de serveis.

 

Recommended Posts