25.10.2013 | Nota de premsa PDF

  • Mapalaboral.org és una eina totalment pública i gratuïta al servei dels Ajuntaments, les entitats d’inserció laboral i les Oficines de Treball del SOC
  • El web ofereix recursos, informacions i materials de suport per ajudar els joves a definir la seva trajectòria professional

La federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) ofereix als joves eines per definir la seva trajectòria professional a través del nou web Mapalaboral.org, un recurs online per millorar l’ocupabilitat d’un dels col·lectius amb més dificultats per incorporar-se al mercat de treball. Segons les dades de la darrera Enquesta de Població Activa publicades ahir, la taxa d’atur entre els joves de 16 a 25 anys és del 47% a Catalunya.

Mapalaboral.org s’ha desenvolupat gràcies a un conveni d’ECAS amb la Generalitat de Catalunya, el portal de recerca de feina InfoJobs i el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”. De la nova eina, totalment pública i gratuïta, se’n podran beneficiar els programes d’inserció laboral dels 950 ajuntaments de Catalunya, les 315 entitats que formen part d’Incorpora, les 70 Oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya i les més de 30 entitats d’inserció laboral d’ECAS, entre altres.

El web es basa en la digitalització i adaptació de les eines elaborades per la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS en el marc de la Proposta metodològica d’inserció laboral per a joves, una metodologia d’orientació laboral provada i validada per una quinzena d’entitats que aposta per treballar les competències i habilitats transversals. Les activitats i els recursos que ofereix pretén orientar els joves seguint un itinerari: identificació del punt de partida —interessos, competències i possibilitats dins del mercat de treball—, exploració per trobar la informació que els manqui, presa de decisions en funció d’on vulguin arribar i actuació per aconseguir els objectius.

Mapalaboral.org està operatiu en fase pilot i es presentarà públicament en les properes setmanes en un acte en què participaran professionals de les entitats i representants dels socis col·laboradors que han fet possible el projecte.

 

 

Recommended Posts