06.07.2016 | Aquest dimarts, 5 de juliol, representants de la Junta Directiva d’ECAS s’han reunit amb la segona tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, i amb el gerent de l’àrea, Ricard Fernández, per tractar la qüestió de la remunicipalització de serveis públics que a hores d’ara són gestionats per entitats del tercer sector.

Les entitats socials volien conèixer de primera mà quin serà el nou model de serveis municipals i els criteris que se seguiran, donat que alguns serveis municipals són gestionats per entitats sense ànim de lucre. Laia Ortiz ha destacat que en cap cas es vol deixar de col·laborar amb el tercer sector i que la remunicipalització només afectarà dos o tres serveis i respon a la necessitat de dotar de coherència la política actual de relació público-privada.

Per la seva banda, les entitats han demanat la implementació d’espais de valoració qualitativa per a obtenir indicadors de l’impacte del tercer sector i els seus valors als serveis públics que són gestionats per entitats. A més, han reivindicat la seva flexibilitat i capacitat d’adaptació davant necessitats emergents per part de les administracions.

Aquesta ha estat una de les primeres trobades sobre aquesta qüestió, ja que ambdues parts han coincidit en la importància de la comunicació per enfortir la col·laboració público-privada.

Recommended Posts