09.05.2012 | “L’atenció a la família i a la infància ha de ser prioritària i això suposa invertir més recursos econòmics, estudiar què hi ha, què manca, i crear-ho si fa falta”. Així ho va afirmar la nova coordinadora de la Comissió de Famílies d’ECAS, Lita Alvarez, en una compareixença ahir a la Comissió de la Infància del Parlament de Catalunya per tal de traslladar les aportacions de la federació al document de bases del Pacte per a la infància. Només començar la intervenció, Alvarez es va preguntar “per què un pacte i no una política social global que comprengui tota la problemàtica social?”, insistint en la manca de recursos en polítiques socials de família i infància al nostre país en comparació a la resta d’estats europeus.

La compareixença d’ECAS es va centrar la importància dels primers anys de vida de les persones per la seva educació, socialització i desenvolupament i la necessitat d’invertir en infància per prevenir situacions de pobresa i exclusió en un futur. La Comissió de Famílies d’ECAS espera que el Pacte per a la Infància avanci en aquesta direcció: “Ha de proporcionar els recursos i instruments per a garantir la política social que vetlli i garanteixi els drets de la petita infància, l’accés de tots les infants a la salut i educació”. La tasca de prevenció també requereix més recursos d’atenció i assistència al conjunt de les famílies, de manera que “la separació de pares, mares i infants sigui l’última mesura a aplicar”.

Lita Alvarez, directora i fundadora de la Fundació Quatre Vents, ha assumit recentment la coordinació de la Comissió de Famílies d’ECAS en substitució d’Eva Mosquera, d’INTRESS.

Vídeo de la compareixença d’ECAS al Parlament

Intervenció de Lita Alvarez (pdf)

Recommended Posts