• Més de 300 persones candidates i 52 empreses es troben amb motiu de la vuitena edició de la Jornada Networking del Programa Làbora
  • Més de 7.500 persones s’han apropat al programa Làbora durant el 2022. I 1.400 van aconseguir un contracte laboral, 958 de les quals dones

 

Aquest dilluns 12 de juny de 2023, la comissionada en funcions d’Acció Social, Sonia Fuertes; la comissionada en funcions de Promoció d’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat Laboral, Raquel Gil, i la representant de les entitats socials FEICAT, ECAS i Creu Roja, Amparo Porcel, han inaugurat la VIII Jornada Networking del Programa Làbora.

El Programa Làbora és un projecte de cooperació publicosocial liderat per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb les entitats socials ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya) i la Creu Roja, per fomentar l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral. Durant l’any 2022 es van interessar per participar al Programa Làbora més de 7.500 persones, d’entre les quals gairebé 5.000 van rebre atenció personalitzada. Prop del 70% van ser dones i 958 d’elles van aconseguir un contracte laboral. La majoria tenien més de 35 anys.

A més de l’acompanyament, orientació i formació, el Programa Làbora ha contribuït a que més de 1.400 persones signessin més de 2.200 contractes laborals, dels que el 67% van ser amb dones i el 46% amb persones de majors de 45 anys.

Més enllà de la inserció laboral, el Programa Làbora s’orienta a la millora competencial en les persones que hi participen, i és en aquest marc d’intervenció que l’any 2022 més de 2.100 persones -el 68% dones- han iniciat itineraris de formació.

Aquestes xifres s’han donat a conèixer durant la VIII Jornada Networking del Programa Làbora, en el que han participat més de 300 persones candidates i 52 empreses. Al llarg de la jornada, s’han dut a terme entrevistes ràpides individuals amb diverses empreses per cobrir vacants o ampliar borses de feina.

De les empreses col·laboradores amb el Programa Làbora, 109 han estat reconegudes amb el Segell Làbora per les seves bones pràctiques i la qualitat de les contractacions realitzades durant el 2022.

Inscripcions 

Recommended Posts