ECAS va participar en la reunió que la Taula del Tercer Sector Social va mantenir el passat dimecres 20 de maig amb el president del Govern català, José Montilla, al Palau de la Generalitat. L’objectiu era fer un balanç conjunt de la crítica situació econòmica actual i cercar un compromís per part l’Administració autonòmica amb el sector social. A més de demanar que les retallades per reduir el dèficit no recaiguin en les polítiques socials, es va insistir en l’aplicació de les clàusules socials en la contractació pública i es va expressar la confiança del sector en el segon Pla d’Acció per a la Inclusió i Cohesió Social a Catalunya, que s’aprovarà pròximament.

Montilla va assegurar que preveu mantenir les polítiques socials del Govern, tot i que potser amb un ritme de desplegament inferior a l’actual. En tot cas, el president de la Generalitat va reafirmar el seu compromís amb les entitats socials i va mostrar-se receptiu a les propostes de la Taula en diversos àmbits, com la formació ocupacional o la inclusió de l’IVA en la contractació pública per posar fi a la discriminació que pateixen les entitats respecte a les empreses.

Des d’ECAS es valora molt positivament la trobada i el desig manifestat pel President de no reduir la despesa social i prioritzar l’estalvi en altres àrees. La Taula considera que aquest objectiu hauria de ser planament assumit per la Generalitat, tenint en compte que el nivell de la despesa pública catalana és lluny de la mitjana europea i que els objectius de Lisboa demanen lluitar contra la pobresa perquè aquesta no superi el 10% de la població.

El Pla de Suport del Tercer Sector Social i la voluntat de col·laboració de les entitats amb la Generalitat, així com el seu recolzament a l’Estatut de Catalunya a l’espera que el Tribunal Constitucional resolgui la sentència, van ser també punts d’acord en el transcurs de la reunió.

Recommended Posts