PZJG_7oct_Forcadell_Crespo.JPG07.10.2016 | Crònica de la jornada al web de Pobresa Zero – Justícia Global

Calen canvis estructurals i fixar de forma clara la lluita contra la pobresa i les desigualtats com a màxima prioritat en les polítiques públiques. Dues idees que s’han posat de manifest de forma recurrent durant la jornada de treball’12 fronts, 12 mesos després: Es redueixen les desigualtats?‘, convocada per la plataforma Pobresa Zero – Justícia Global (PZ-JG) al voltant de tres eixos de debat: Benestar i Drets Socials, Fiscalitat i Migracions.

Un centenar de persones, professionals d’entitats socials i representants de les administracions públiques i els grups parlamentaris, s’han reunit a la Facultat de Nàutica de Barcelona per contrastar visions sobre què s’ha fet en el darrer any en relació a les 41 mesures que PZ-JG reclama al document ‘12 fronts en la lluita contra les desigualtats‘, presentat ara fa un any coincidint amb el Dia Internacional contra l’Eradicació de la Pobresa, el 17 d’octubre de 2015.

Resolucions sense aplicar

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha inaugurat la sessió reconeixent que “no s’ha fet tant com s’havia previst” a les resolucions del ple sobre emergència social celebrat al març i instant la societat civil a mantenir la pressió sobre els grups parlamentaris perquè la lluita contra la pobresa sigui una prioritat. L’acompanyament a la taula el rector de la UPC, Enric Fossas, que ha subratllat la voluntat de la universitat de formar “persones crítiques i responsables amb vocació de servei a la societat per fer front a la pobresa i l’exclusió social”, i la portaveu de PZ-JG Teresa Crespo, que ha afirmat que “res justifica no posar en marxa polítiques socials incisives que produeixin canvis” perquè “la gent està patint i no pot esperar més”.

Una vintena de representants de les administracions públiques i els grups parlamentaris ocupaven la fila zero dels tres debats que s’han celebrat a continuació. Després de les intervencions inicials dels experts de cada taula –Albert Recio, Jordi Collet, M. Àngels Cabasés, Martí Batllori, Mercè Canet, Javier De Lucas, Maite Vilalta, Maria Cubel, Xavier Martínez Gil i Miguel Ángel Mayo; vegeu programa complet–, parlamentaris, tècnics i càrrecs públics han aportat els seus punts de vista.

L’objectiu de la jornada era elaborar una diagnosi conjunta d’on som i identificar avenços factibles en els propers mesos per formular les demandes d’enguany de la plataforma PZ-JG amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa. El manifest es farà públic el proper 17 d’octubre, a les 11h a les portes del Parlament, després de l’audiència pública dels portaveus de la plataforma amb la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell.

Fotografies de la jornada

Recommended Posts