16.12.2019 | Nota de premsa de la Fundació IReS

  • Un grup per parlar de les relacions de parella, de l’amor o de la sexualitat, però també d’empatia, escolta, comunicació, respecte i cura.
  •  L’Aharon Fernández, Psicòleg del Projecte Fils, formador i especialista en gènere i treball amb homes, impartirà la segona edició de l’espai grupal.

Barcelona 16 de desembre de 2019.— A través del Projecte Fils, la Fundació IRES prepara la segona edició de l’Espai per a Homes #SocCanvi. Un programa per reflexionar sobre la forma de viure la masculinitat avui dia i destinat a tots aquells homes que se sentin disposats a formar part del canvi que la societat actual reclama.

Per aquesta edició, el proper dimecres 18 de desembre a les 18.30h la fundació ofereix una jornada oberta per a homes que vulguin apropar-se a conèixer el programa. Es tracta d’un espai de confiança i seguretat on poder posar la mirada en un mateix i en companyia d’altres homes, amb l’objectiu d’analitzar, explorar i construir altres maneres d’entendre com ser homes, allunyades dels manaments de gènere i de masculinitats tòxiques. I representa alhora l’oportunitat on créixer per millorar les relacions amb les dones, altres homes, les nostres famílies i amistats, i finalment amb un mateix.

L’Aharon Fernández Cuadrado, psicòleg i formador del Projecte Fils i especialista en gènere i treball amb homes, és l’encarregat de dinamitzar aquest espai al qual s’hi podrà adreçar tot aquell home interessat en reflexionar i compartir.

Tot i que es tindran en compte les demandes i necessitats dels participants del grup, s’abordaran temes com la masculinitat tòxica; les emocions i la vulnerabilitat; la cura i l’autocura; la sexualitat; l’amor i les relacions de parella; la paternitat conscient; les violències; la comunicació empàtica; el poder i el privilegi; i les masculinitats alternatives.

 Inscripcions a la sessió oberta de l’Espai Grupal per Homes #SocCanvi:

18 de desembre de 18.30h a 20h

Av. de Roma 157, 2a planta Barcelona

Enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4RLvL9YrWMCPIAajDUG2huOEMy_ozMLyD8Uz3vNNpIv_Duw/viewform

Per a més informació podreu contactar amb nosaltres a fils@fundacioires.org o bé trucant a 934 864 750 (Fundació IRES).

 

Més informació sobre l’Espai Grupal d’Homes #SocCanvi:

Neix com a resposta davant el replantejament que necessitem com a societat. És urgent i necessari trencar amb patrons de conducta que fins ara han estat normalitzats i invisibilitzats per gran part de la societat. Mitjançant l’acompanyament, es proporciona un espai per a reflexionar sobre les vivències que porten a cada persona a complir amb un rol determinat i quins són els hàbits i pautes de comportament que se’n deriven, per poder canviar-les. Petits gestos, petits canvis, generen una gran transformació.

Cal començar a ser crítics i auto qüestionar-se; saber reconèixer que no ho sabem tot i fer-se les preguntes oportunes. Com explica l’Aharon Fernández, psicòleg del Projecte Fils, la primera edició d’aquest espai ha suposat un viatge introspectiu i relacional que van iniciar fa uns mesos alguns homes valents que s’han volgut posar davant del mirall per revisar la seva masculinitat, qüestionar-la i cercar formes de viure les masculinitats més sanes i lliures. En definitiva, uns homes que han tingut la fortalesa de mostrar-se vulnerables entre homes.

“Es va començar amb dubtes, temors i silencis però ràpidament van saber transformar-ho en compromís per gaudir de l’experiència”, explica el formador del grup.  Valora l’èxit d’aquesta iniciativa en la disposició dels participants per compartir des d’allò més personal i ser capaços de reconèixer-se, sense justificacions, i créixer per transformar-se, sense excuses.

Què han experimentat els participants de la primera edició? Compartim algunes de les opinions recollides entre els participants d’aquesta primera edició del #SocCanvi

 “El grup m’ha ajudat a entendrem millor en tant que home, detectar les meves actituds o comportaments masclistes,reconèixer els meus privilegis, però, sobretot, m’ha ajudat per tenir més eines per la transformació personal i col·lectiva”.

 “Ara tinc una mirada més crítica amb el procés social de construcció de la masculinitat i he pogut responsabilitzar-me de les meves accions i actituds com a home. En definitiva, tenir més consciència de què es ser un home.”

 “En el grup he trobat una “nova família d’homes” basada en la confiança, l’escolta, la comprensió i l’empatia.”

  “En situacions on abans saltava la meva companya, ara em surt a mi respondre de forma natural i noto que els altres tios m’escolten. Em feia por no sentir-me còmode en el grup per com soc i ara penso que és guai.”

 “Per a mi, el grup d’homes suposa un pas endavant per construir una masculinitat que camini cap a la igualtat i la justícia social.”

 

Per a més informació:

Fundació IRES

Som una fundació privada que treballa des de l’any 1969 en l’atenció integral a les famílies i les persones en situació de vulnerabilitat, acompanyant-les en els seus processos a través d’equips especialitzats en l’àmbit social, psicològic i educatiu.

Per a més informació:

Patricia Porteros García

Responsable de l’Àrea de Comunicació de la Fundació IRES

patriciaporteros@fundacioires.org

Tel. 934 864 750 / 605 936 383

www.fundacioires.org

Recommended Posts