20180620_Escola-estiu-cartell20.06.2018 | Organitza Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions

L’Escola d’Estiu Ciemen 2018 organitza la formació ‘Drets col·lectius, feminismes i  diversitats. Vulneracions, resistències i construcció d’alternatives’ que tindrà lloc del 2 al 14 de juliol a la sala d’actes de l’entitat (Rocafort 242 bis, Barcelona). Les inscripcions es poden realitzar fins al 25 de juny.

El curs abordarà les interseccions entre els drets col·lectius (sobretot, però no només, dels pobles) i els drets de les dones des d’una perspectiva històrica i de present, crítica i heterodoxa, i en clau de diversitat. Reprèn, així, la temàtica de la seva edició inaugural, el 2016. El món modern i contemporani, configurat a partir de l’ascens i expansió del capitalisme sustentat sobre el patriarcat ja prèviament hegemònic, es configura en un context d’atac a moltes col·lectivitats, de no reconeixement dels seus drets i d’imposició de models uniformitzadors. Aquest procés, paradoxalment, té lloc en paral·lel amb l’ascens de l’humanisme i, posteriorment, de la il·lustració, i de les nocions de llibertat i progrés que hi són sovint associades, que en alguns casos són el germen de les resistències i contestacions que provaran de transformar-lo fins als nostres dies. En el marc d’aquesta modernitat ambivalent, doncs, sorgeixen i es mantenen múltiples situacions de vulneració de drets col·lectius i de les dones a tots els nivells, però també algunes escletxes des d’on es poden generar alternatives emancipadores.

La formació va dirigida a qualsevol persona interessada a aprofundir en el coneixement dels drets col·lectius, dels drets de les dones, els feminismes i la diversitat, i de les interrelacions entre ells. No obstant això, els continguts de l’Escola d’Estiu estan orientats sobretot a estudiants universitaris i a persones que treballen en el tercer sector. També forneix d’eines útils a professionals d’àmbits com el periodisme o l’ensenyament.

A banda d’aquests perfils, l’Escola d’Estiu ofereix sis beques a persones provinents de pobles i nacions sense estat d’Europa i la Mediterrània.

Per a més informació, adreceu-vos a Elena Ferreiro al correu secretaria@ciemen.cat o al telèfon 93 444 38 00

Programa en català (PDF)

Programa en castellà (PDF)

Recommended Posts