La comissió territorial d’ECAS a Girona es congratula dels diversos actes organitzats a la capital gironina els dies 16 i 19 d’octubre, que han aplegat una nombrosa assistència per commemorar el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa (17 d’octubre) i l’Any europeu de lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Les entitats del territori han impulsat, juntament amb Càritas i la Federació Catalana del Voluntariat, una conferència per parlar dels nous perfils de pobresa i una jornada festiva i reivindicativa als carrers de la ciutat.

La Fira d’entitats duu la celebració al carrer
ECAS va ser present el dissabte 16 d’octubre a la X Fira d’Entitats de Voluntariat de Girona organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), que va reunir més de cinquanta entitats de tots els àmbits del voluntariat a la plaça Salvador Espriu de la capital gironina. La jornada va servir per presentar i donar a conèixer els diversos projectes de les entitats i va comptar amb la lectura del manifest ‘Prou pobresa, més acció social!’, impulsat per ECAS, Càritas i la FCVS i que fa una crida a la ciutadania a reclamar més inversió social com a mesura necessària, justa i preventiva per avançar cap a l’eradicació de la pobresa.

Lectura del manifest a càrrec de les entitats

Estivill parla sobre ‘Els nous perfils de pobresa’
El sociòleg Jordi Estivill va oferir una visió molt àmplia sobre la pobresa a l’estat espanyol i la seva evolució fins a dia d’avui a la conferència ‘Els nous perfils de pobresa’, que va aplegar una nombrosa assistència de públic el passat 19 d’octubre a la Fundació Universitat de Girona. El sociòleg va parlar de les idees d’inclusió social i economia social i solidària i va analitzar les polítiques i programes europeus contra la pobresa.

Jordi Estivill durant la conferència

Recommended Posts