ECAS ha liderat amb èxit els actes que han tingut lloc els dies 14, 15 i 16 d’octubre a Tarragona per commemorar el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa (17 d’octubre) i l’Any europeu de lluita contra la pobresa i l’exclusió social. A través de la campanya Tarragona Inclusiva i amb la col·laboració de Càritas, la Fundació Bona Nit i el Club dels Tarraconins, les entitats d’ECAS al territori han impulsat una sèrie d’actes per parlar de la situació de la pobresa al Camp de Tarragona, reflexionar sobre les polítiques socials i traslladar la celebració a les famílies i els infants.

‘Nova pobresa a Tarragona’, xerrada amb especialistes

El dijous 14 d’octubre la Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va acollir la xerrada ‘Nova pobresa a Tarragona’, en la qual quatre especialistes dels móns acadèmic i professional van reflexionar sobre el nou concepte de pobresa a la ciutat i quins són els indicadors a tenir en compte per definir el llindar de pobresa. La jornada va comptar amb les ponències del coordinador d’ECAS a Tarragona, Joan Josep Izquierdo, el president de l’entitat membre Fundació Casal l’Amic, Jordi Navarro i els acadèmcis de la URV Joan Fuster i Àngel Belzunegi.

Debat sobre les polítiques socials i el seu impacte

L’endemà, 15 d’octubre, va ser el torn dels representants del partits polítics, que van debatre al voltant de les ‘Polítiques socials i el seu impacte en el món local’ en un acte moderat pel director del Diari de Tarragona, Josep Ramon Correal, al Col·legi d’advocats i farmacèutics. Les cinc representants dels  principals partits polítics a la ciutat – Victòria Forns (CiU), Núria Segú (PSC), Empar Pont (ERC), Alícia Alegret (PP) i Hortènsia Grau (ICV)- van coincidir que és necessari destinar més recursos a les polítiques socials, així com substituir les subvencions per una política de convenis i concerts plurianuals per tal de finançar les entitats socials. Les discrepàncies van sorgir a l’hora de formular la manera d’aconseguir més fons per lluitar contra l’exclusió social, tal  i com apunta el Diari de Tarragona. Durant la presentació del debat, la presidenta d’ECAS Teresa Crespo, va reclamar especial atenció pels infants i les dones, dos dels col·lectius centrals en la lluita contra l’exclusió social.

Jornada en família contra la pobresa

Dues-centes persones van omplir la Rambla Nova de Tarragona per celebrar en família la lluita contra la pobresa i l’exclusió social durant el matí del dissabte 16 d’octubre. La jornada festiva va comptar amb tallers i activitats dirigides als infants i la lectura del manifest per commemorar el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, a càrrec de l’actor i director de teatre Oriol Grau.

Recommended Posts