GuiaGirona_PG02.02.2017 | Aquest matí s’ha presentat la Guia d’entitats d’acció social a Girona, una publicació que recull recursos i serveis oferts per 21 entitats que treballen en l’atenció a la infància, la cooperació internacional, l’ocupabilitat, la interculturalitat, l’acompanyament de persones amb discapacitat i l’educació, entre d’altres àmbits.

L’acte, que ha tingut lloc a l’Hotel d’Entitats de Girona, ha començat amb la presentació de l’actual coordinador de la Vocalia Territorial d’ECAS, Francesc X. Rodríguez. A més de donar la benvinguda a la seixantena d’assistents, Rodríguez ha explicat l’objectiu, el contingut i el finançament de la guia, resultat de la col·laboració d’ECAS amb la Diputació de Girona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

GuiaGirona_TCrespoA continuació Sílvia Durany, tècnica de la mateixa Comissió Territorial, ha presentat les entitats que figuren a la guia i la tasca que aquestes desenvolupen al territori gironí. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, ha exposat la missió de la federació destacant la necessitat de treballar en els territoris i que des d’aquests hi hagi llibertat en l’organització. A més, ha recalcat l’oportunitat que ofereix la Guia d’entitats d’acció social a Girona per donar a conèixer la tasca de les entitats a les administracions. L’objectiu del directori és posar al seu abast informació útil per identificar els programes que desenvolupen i, així, poder establir col·laboracions entre el sector públic i el tercer sector en la creació i gestió de serveis i en l’impuls de nous projectes.

Jordi Pascual, delegat de la Taula del Tercer Sector, ha subratllat la necessitat de fer xarxa entre les entitats del territori, ja que aquesta és la forma d’aconseguir veritables canvis en la societat. Per la seva banda, la gerent de Dipsalut, Sílvia Oliveras, ha destacat la tasca de les entitats del tercer sector a Girona aconseguint millores en la qualitat de vida i la salut de les persones vulnerables, així com del conjunt de la ciutadania gironina.

Per últim, la directora territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Família a Girona, Marta Casacuberta, ha posat èmfasi en la necessitat de col·laboració entre les administracions i el tercer sector, el qual moltes vegades actua de guia i converteix els reptes en oportunitats.

 

Recommended Posts