Logotip Lliures15.12.2016 | El Projecte Lliures continua en marxa i ja està obert a les aportacions de la ciutadania. La base de la seva viabilitat és la contribució econòmica de particulars i organitzacions d’arreu de Catalunya, per tal de garantir-ne l’autofinançament de projectes per una societat més justa i equitativa. La referència, com a proposta, seria l’aportació del 0,7% dels ingressos anuals de qualsevol persona o llar.

‘Lliures’ cerca la implicació de la ciutadania per al finançament de projectes socials

Ja es poden efectuar les aportacions a través de l’apartat ‘Implica’t’ del web del projecte. Es pot triar la quantitat, així com la periodicitat. Les persones que col·laborin garanteixen que els diners no provenen de pràctiques econòmiques denigrants per les persones, de l’ús de mà d’obra infantil, de la destrucció del mediambient o de l’especulació financera, entre d’altres.

‘Lliures’ és una iniciativa per a l’articulació d’un fons econòmic de solidaritat en la lluita contra la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Neix impulsat per Òmnium Cultural, ECAS i Coop57. Es fonamenta en la captació de recursos i la recollida d’aportacions econòmiques per a destinar-los directament a finançar projectes de transformació social en un context d’emergència que ens configura com una de les societats més desiguals d’Europa i on l’extensió de la precarietat social, laboral i vital ja afecta un de cada quatre catalans. Per a més informació, consulteu la nota de premsa de la presentació (29.11.2016) o entreu a projectelliures.cat.

Recommended Posts