Jornada sobre ocupació05.10.2016 | Dimecres 26 d’octubre tindrà lloc la jornada ‘Dels reptes a les propostes: Món local i tercer sector per l’ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat’, de 9 a 14.30h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix 7, Barcelona).

Aquesta trobada vol ser un espai de treball i d’intercanvi entre el món local i les entitats del tercer sector per identificar els eixos, reptes i bones pràctiques que puguin definir una estratègia d’actuació per a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social que provenen dels serveis socials.

Reptes de la inserció sociolaboral

Eduardo Rojo Torrecilla, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, donarà la ponència ‘Mercat de treball i col·lectius en situació de vulnerabilitat’. A la taula rodona ‘Reptes i accions a desenvolupar des del territori per a la inserció laboral dels col·lectius en risc’ hi participaran Albert Alberich, secretari de FEICAT i director general de la Fundació Formació i Treball; Xavier Orteu, professor de la UOC i director d’Insercoop; i un representant del món local (per confirmar).

També es farà una presentació d’experiències des de la perspectiva de l’impuls de l’empresa social, l’autoocupació, la inserció a l’empresa ordinària, la promoció de les clàusules socials i la creació de ciutadania. Amb el contingut de la jornada s’elaborarà un document de síntesi que plantegi l’estat de la qüestió i propostes de millora de la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables, que es farà arribar a administracions públiques i organitzacions socials.

La trobada s’adreça principalment a professionals d’entitats d’inserció sociolaboral i del món local (ajuntaments, diputacions, consells comarcals, etc.) vinculats als àmbits de serveis socials, ocupació i promoció econòmica. La inscripció està oberta. Consulteu el programa complet.

Recommended Posts