No al TTIP05.10.2016 | La plataforma No al TTIP engega campanya #niCETAniTTIP que culminarà amb mobilitzacions a més de 20 ciutats de l’Estat espanyol per exigir al Govern en funcions que no doni suport a la signatura dels tractats de lliure comerç i inversions.

A Barcelona s’ha convocat una cadena humana entre el Consolat de Canadà (Pl. Catalunya) i la Oficina de la UE (Pg. de Gràcia-Provença). Per participar-hi, cal registrar-se als trams a través d’aquest formulari. A les 18h se celebrarà un acte públic a Plaça Catalunya en oposició al CETA i al TTIP.

Comunicat de la plataforma No al TTIP a Catalunya

Les organitzacions de la societat civil, sindicals, camperoles i polítiques, joves, homes i dones de tot el món convoquem una tardor en resistència per exigir la suspensió dels mal anomenats acords de lliure comerç i inversions, com l’acord entre la Unió Europea i Canadà, conegut com CETA, o el ja conegut TTIP, que es negocia amb els EUA. Estem convençudes que per promoure una societat igualitària i respectuosa amb els drets de les persones i el medi ambient és imprescindible replantejar el sistema de comerç global que, a dia d’avui, únicament afavoreix la concentració del poder en mans d’unes poques multinacionals. La tardor a resistència global crida a la mobilització popular davant dels tractats de lliure comerç i per la fi de la impunitat de les multinacionals.

A Europa i al Canadà, enguany fem especial èmfasi en el CETA, el cavall de Troia del TTIP, que s’ha negociat en secret durant més de cinc anys i pretén ser ratificat a finals de 2016. Tant la Comissió Europea com alguns Estats membres estan empenyent fort perquè el tractat se signi com més aviat millor. El govern en funcions de Mariano Rajoy ha ofert el seu suport incondicional a la signatura del CETA, tot i no tenir cap estudi d’impacte que asseguri un benefici per a la nostra economia, societat o medi ambient.

Tanmateix, com més es coneix el CETA, més gran és l’oposició pública i d’alguns sectors concrets econòmics i socials, com l’agrícola, petites empreses o associacions de jutges, que han denunciat la il·legalitat d’incloure tribunals privats per als inversors, com l’ICS . A més, ja són diversos els estats que per diferents motius han expressat la seva opinió contra aquest tractat.

Malgrat aquesta creixent oposició, la Comissió Europea pretén concloure aquest any la signatura del CETA gràcies al suport d’altres estats membres, entre ells l’Estat espanyol.

Aquesta tardor ens mobilitzem als cinc continents. És una tardor de resistència amb propostes d’un altre model econòmic que posen la vida per davant de qualsevol altra decisió.

A Barcelona us esperem el dissabte 15 d’octubre a les 17h. per formar una cadena humana entre el Consolat de Canadà (Pl. Catalunya) i la Oficina de la UE (Pg. de Gràcia-Provença).

La setmana d’acció a l’Estat espanyol tindrà lloc del 8 al 15 d’octubre a diferents llocs sobre els quals s’informarà a través del web: noalttip.org així com dels twitters: @CATnoalTTIP i @noalttip.

Recommended Posts