22.05.2020 | La conversa ‘La creixent vulnerabilitat de les persones migrades’ tanca el cicle ‘La cohesió social en temps de la Covid-19‘ impulsat per la Comissió territorial d’ECAS a Girona i pel Campus Cohesió i Compromís Social de la Universitat de Girona.

Hi intervenen Lluís Puigdemont, director de la Fundació SER.Gi, i Mostafà Shaimi, professor de la Universitat de Girona. Posen sobre la taula com la crisi generada per la Covid-19 ha impactat en la vida de moltes persones migrades a Catalunya. Les expectatives frustrades de treballar en el sector del turisme per part de moltes persones, molt sovint treballs precaris però que significaven uns ingressos mínims per a les seves famílies, s’han traduït en la impossibilitat de poder pagar subministres i lloguers. Aquest és un exemple que evidencia la permanent fragilitat en la que viuen moltes persones arribades a Catalunya fugint de situacions de pobresa estructural i/o situacions de conflicte a la recerca d’una vida millor.

La conversa també se centra en el col·lectiu de joves migrats sense referents adults, alguns d’ells organitzats a Girona al voltant de la ‘Tancada Per Drets’. Joves que no poden trobar el seu lloc a la societat, entre d’altres coses, perquè un cop surten del circuit del sistema de protecció no se’ls facilita el permís per a poder treballar de manera legal.

Recommended Posts