04.05.2020 | ‘La dignitat de les cures, l’assignatura pendent’ és la cinquena conversa del cicle ‘La cohesió social en temps de la Covid-19’, impulsat per la Comissió territorial de Girona d’ECAS i el Campus Cohesió i Compromís Social de la Universitat de Girona.

Hi participen Jessenia Lagos, presidenta de l’associació Dones Endavant de Girona i Salvador Martí, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona.

Una vegada més es reivindica l’activitat de cures, tan domèstiques com personals, que sosté, ara més que mai, la vida. El treball de cures no només està invisibilitzat i ofereix condicions laborals precàries a qui el realitza, sinó que sovint és sinònim d’explotació laboral i vulneració de drets, sobretot si el desenvolupen persones que no tenen la seva situació administrativa regularitzada.

En la conversa, s’exposa la situació de les treballadores de la llar i les cures a l’àrea de Girona i es posa en valor el treball d’ajuda mútua que s’impulsa des de l’associació Dones Endavant.

Vídeo a youtube: https://youtu.be/dF0k2LQ-t8o

Recommended Posts