Comunicat 30.05.2012 | Agraïment de les entitats a la Marató i la ciutadania

30.05.2012 | Nombroses entitats membres d’ECAS i professionals vinculats a elles han tingut l’oportunitat de divulgar la tasca del tercer sector social amb motiu de la Marató per la pobresa: articles d’opinió, activitats de captació de fons, reportatges, entrevistes… Confiem que la visibilització d’aquesta feina contribuirà a enfortir el teixit associatiu i el compromís de la societat civil amb la construcció d’una societat més justa i igualitària.

Aportacions de les entitats en continguts al programa

La Marató per la pobresa a TV3

Marató per la pobresa a Catalunya Ràdio

Altres programes i aparicions

Opinions i balanç

Opinions abans de la Marató

Valoracions després de la Marató

  • Laura Herrero (Fundació Comtal): “A títol personal dir que estic contenta amb la Marató. Les persones que estaven davant i darrera les càmeres han fet una gran feina, han intentat fer-ho el millor possible i han fet partícip a les entitats socials. Ens han escoltat, i han fet ressò de les problemàtiques amb què ens trobem.  Les entitats vam aprofitar l’ocasió, i és que realment teníem molt a dir… Puc entendre les crítiques d’algunes persones amb la Marató però no les comparteixo, està clar que s’han de millorar les polítiques socials i que aquesta no és la solució per aconseguir diners, però millor això que no tenir res. La veritat és m’angoixava veure tantes crítiques a les xarxes socials. A més, la Marató – i la resta de programes de la casa que s’han bolcat per la causa- han sensibilitzat sobre la situació amb què ens trobem i ha visibilitat les entitats socials que treballen per combatre-la. Lluny de la quantitat aconseguida, que un cop més deixa en evidència la solidaritat del poble català, s’ha fet una gran feina de sensibilització”.
  • Lourdes Perramon (El Lloc de la Dona): “Pensant en el ‘fenomen Marató’ i observant reaccions de gent de fora de l’àmbit social que sembla que descobrien un món nou i es sensibilitzaven, pensava en el repte d’una nova marató per al proper any. Però alhora, i tenint presents les crítiques, se m’acudia donar-li un enfocament menys ‘assistencialista’. Una idea, potser molt boja, seria fer una marató en la qual no es demanessin diners, sinó llocs de treball. Ha quedat palès el paper fonamental de la feina com a mesura d’integració i, si el proper any estem en un moment d’inici de reducció de l’atur –tal com vull creure–, no podria ser una oportunitat per mobilitzar  l’empresariat?”

Activitats de captació de fons

Recommended Posts