Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL
06.setembre.2013
 1. Inscripció oberta per a ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’
 2. La ILP per una renda garantida convoca un dejuni participatiu
 3. Entitats de la societat civil proposen 30 mesures per reformar l’Administració
 4. Acte de celebració del desè aniversari d’ECAS
 5. Espai fix sobre entitats socials al diaria Ara i subscripcions gratuïtes
 6. Nous tallers de SROI a l’octubre i novembre
 7. Formació de nous ciutadans en llengua, cultura i participació
 8. ‘Tercer sector y desarrollo económico y social’, 16 i 17 de setembre al CCCB
 9. Mapa online de recursos de salut mental a Catalunya
 10. Premis a la inserció laboral i préstecs per a l’ocupació
 11. ‘Terra baixa’ a benefici d’Arrels Sant Ignasi, 13 de setembre a Lleida
 12. Concert solidari d’acidH, 14 setembre a Poblenou
 13. Projecte Home, beneficiària de la Cursa de la Mercè 2013
 14. Festival Esperanzah!, del 13 al 15 de setembre a El Prat

‘Nous camins de lluita contra la pobresa’

ECAS organitza la jornada ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’, que el proper 26 de setembre reunirà a Barcelona experts de diferents àmbits per posar en comú experiències per reduir les desigualtats a Europa. La trobada, de 9 a 19 hores al Palau Macaya, constarà de tres blocs temàtics: ‘Europa i el pacte social’ (amb dues conferències i un diàleg), ‘Les desigualtats en el nostre context actual’ (taula rodona i quatre grups de treball centrats en educació, participació ciutadana, rendes bàsiques i habitatge) i ‘La praxi per lluitar contra la pobresa’ (exposició de l’estat d’opinió de les entitats d’ECAS i experiències de lluita contra la pobresa en diferents àmbits d’actuació). | Programa al web d’ECAS | Inscripció online (oberta a partir de l’11 de setembre).


 

Jornades de dejuni participatiu contra la pobresa

‘Rescatem les persones’ és el lema de les jornades de dejuni participatiu contra la pobresa organitzades per la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania del 13 al 15 de setembre a la plaça de Catalunya de Barcelona. El programa d’activitats inclou espais informatius i de debat a l’entorn de la pobresa, l’atur i els drets bàsics i vetllades musicals. El dejuni es tancarà diumenge amb una Assemblea de conclusions i una crida a participar a la recta final de la campanya. D’altra banda, aquest dimecres 11 de setembre es recolliran signatures de suport en un estand a la Mostra d’entitats dels Països Catalans a l’Arc de Triomf de Barcelona.


Entitats de la societat civil proposen 30 mesures per reformar l’Administració

Nou entitats de la societat civil catalana agrupades en el Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Administració –entre elles la Taula d’entitats del Tercer Sector— s’han reunit aquesta setmana amb el president Artur Mas i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per fer entregar d’un document amb trenta mesures per una reforma urgent de l’Administració (veure document en PDF). Es demana establir mecanismes d’avaluació de les polítiques públiques, millorar els instruments de relació amb la ciutadania i millorar els processos d’adjudicació de subvencions, entre d’altres. 


 

Acte de celebració del desè aniversari d’ECAS

El proper 25 de setembre a les 20 hores us convidem a celebrar els 10 anys d’ECAS a la cafeteria-restaurant del Museu Marítim de Barcelona, on projectarem un vídeo realitzat per l’Agència de Comunicació Social sobre la funció i l’impacte de les entitats socials. A més, hi haurà parlaments de Montse Tohà i Teresa Crespo i comptarem amb les aportacions artístiques i de productes propis d’entitats membres d’ECAS. Serà una trobada oberta a tothom, cal confirmar prèviament l’assistència. 


 

El diari Ara s’acosta a les entitats socials

Des d’aquest mes de setembre, el diari Ara dedica un espai fix a les pàgines de societat a explicar la tasca que desenvolupen les entitats socials catalanes que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió. Els continguts es recullen a l’espai online #ARAfempinya, on ja podeu consultar els reportatges que el diari ha dedicat a les entitats d’ECAS Casal dels Infants, Fundació Salut i Comunitat, Fundació SER.GI i Fundació Acollida i Esperança. D’altra banda, per cada nova subscripció a l’Ara durant el mes de setembre, el diari en regala una de trimestral a l’entitat social que triï el subscriptor. +info al web d’ECAS


Nous tallers de SROI a l’octubre i novembre

Els propers mesos d’octubre i novembre tindran lloc els tallers de formació en la metodologia de retorn de la inversió social SROI (Social Return On Investment), que s’impartiran en dos grups: un per a entitats socials en general i un per a entitats específicament d’inserció sociolaboral (podeu consultar aquí els dies concrets de cada grup). Seran en total quatre sessions de dues hores de duració a càrrec de Yolanda Rueda, de la consultoria Nehpila, amb qui podeu contactar per a consultes o aclariments: yrueda@nephila.es. Els tallers són gratuïts i cal inscripció prèvia online (30 places per grup; es farà selecció entre les sol·licituds rebudes).


Formació de nous ciutadans en llengua, cultura i participació

La Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua (formada per Apropem-nos, EICA, Migra Studium, Probens i Servei Solidari) i l’ICE de la Universitat de Barcelona han posat en marxa dues vies de ‘Formació dels nous ciutadans: llengua, cultura i participació’: un postgrau amb un cost de 800 euros i una modalitat oberta més assequible econòmicament i que requereix menys temps de dedicació. El postgrau, que s’inicia a l’octubre i consta de dos mòduls, pretén proporcionar eines a les persones que desenvolupen tasques d’ensenyament inicial de segones llengües i de formació instrumental bàsica a persones immigrades, així com aprofundir en algunes de les cultures presents a Catalunya i reflexionar sobre el marc comú d’una ciutadania participativa. +info al web d’ECAS | Per a consultes podeu contactar amb Ester Rams: formaciocoordinadora@gmail.com, tel. 93 441 6406.


‘Tercer sector y desarrollo económico y social’, 16 i 17 de setembre al CCCB

Els propers dies 16 i 17 de setembre tindrà lloc al CCCB (Montalegre 5, Barcelona) el curs ‘Tercer sector y desarrollo económico y social’, impartit per la UIMP Barcelona – Centre Ernest Lluch i dirigit per Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social. Les jornades (de 9.30 a 18.30 hores) inclouen sessions sobre el tercer sector i la fortalesa de la societat civil (a càrrec d’Antoni Serra Ramoneda), la governança democràtica (Josep Maria Pascual), l’aportació als valors ètics (Begoña Román), el compromís cívic i la cultura democràtica (Josep Maria Terricabras), la desigualtat social i la participació de la ciutadania (Alicia Ziccardi), la contribució a la innovació i el progrés social (Joan Subirats) i les transformacions de l’Estat del Benestar (Eloísa del Pino), entre altres. Cal inscriure’s prèviament online i té un cost de 145 euros (90 euros per a estudiants universitaris, de màster o postgrau).


Mapa online de recursos en salut mental

Salut Mental Catalunya ha publicat un mapa online dels serveis i programes per a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies arreu de Catalunya. La guia permet fer una cerca per comarques, per tipus de servei o programa i per entitat.


Premis a la inserció laboral i préstecs per a l’ocupació

Acció Solidària Contra l’Atur convoca la 16ena edició dels Premis a la inserció laboral Josep M. Piñol de reconeixement d’iniciatives innovadores per fer front a l’atur i de trajectòries d’organitzacions per la inserció laboral de col·lectius amb dificultats d’accés al mercat de treball (bases dels premis). D’altra banda, l’entitat obre una convocatòria de cincs préstecs de 30.000€ sense interès per a nous projectes empresarials que creïn ocupació (bases dels préstecs extraordinaris). Totes dues convocatòries finalitzen el proper 30 de setembre.


 

‘Terra baixa’ a benefici d’Arrels Sant Ignasi

El grup de teatre ARCA d’Almacelles representarà l’obra Terra Baixa d’Àngel Guimerà a benefici d’Arrels Sant Ignasi. La funció tindrà lloc el proper 13 de setembre a les 22 hores al Teatre Municipal de L’Escorxador de Lleida. Les entrades (6 euros) ja es poden adquirir a la seu de l’entitat (Avinguda de Madrid 7, Lleida) i a la Parròquia Sant Ingasi de Loiola de Lleida (Plaça Espanya 4).


Concert solidari d’acidH, 14 setembre a Poblenou

El proper 14 de setembre a les 21 hores, el Grup Gospel Gràcia actuarà a l’Aliança del Poblenou (Rambla del Poblenou 42, Barcelona) a benefici de les persones amb intel·ligència límit d’acidH. Les entrades (10 euros, gratuïtes per a menors de 10 anys) es poden adquirir a la seu de l’entitat (Siracusa 53, Barcelona) o a la mateixa Aliança del Poblenou.


 

Projecte Home, beneficiària de la Cursa de la Mercè

L’entitat Projecte Home ha estat seleccionada com a entitat beneficiària de la 35a edició de la Cursa de la Mercè, de 10 kilòmetres, que tindrà lloc diumenge 15 de setembre a Barcelona. La data límit per a inscriure’s és demà, 7 de setembre, a les 24.00 hores i el preu és de 5 euros. La recaptació anirà íntegrament destinada a fins solidaris. Projecte Home disposa d’una sèrie d’inscripcions gratuïtes per a aquells que participin amb la samarreta CORRO PER A LES ADDICCIONS, creada per l’entitat per sensibilitzar a través de les curses populars. Per a més informació: info@projectehome.org.


 

Festival Esperanzah!, del 13 al 15 de setembre

El festival Esperanzah!, impulsat per l’entitat social Gats, arriba a la seva 5a edició a El Prat de Llobregat apostant “per la justícia social i el respecte a les persones i al medi ambient, utilitzant el potencial de la música i de la cultura per agitar consciències”. La cita es defineix com a “sostenible en tots els sentits” i enguany ha recorregut a un sistema de finançament mitjançant un aval mancomunat, #avaloesperanzah, en col·laboració amb Coop57. La programació inclou concerts, paradetes d’entitats i artesans, activitats familiars en un espai infantil permanent, xerrades, conferències i exposicions de temes socials i reivindicatius.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.