Skip to content

 

 

Núm. 256 | 17.06.2021

“Volem aconseguir canvis polítics per avançar
cap a una societat més justa i cohesionada”

La web del Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona ha entrevistat aquesta setmana a Mariona Puigdellívol, directora general d’ECAS, que ha reivindicat la necessitat d'”aconseguir canvis polítics per avançar cap a una societat més justa i cohesionada” i la voluntat d’ECAS de potenciar el seu “rol d’incidència i de transformació social”. Puigdellívol ha assegurat també que ECAS “treballarem perquè la implementació de l’estratègia 2030 estigui connectada al màxim amb iniciatives socials d’atenció a les persones”.

El programa Làbora atén un 10,8% més de persones el 2020 malgrat la Covid-19

El dia 11 de juny s’ha celebrat la I Jornada de Networking Virtual del Programa Làbora, adaptada al format online, en què s’hi van inscriure unes 500 persones i 81 empreses. L’any passat, les persones ateses pel programa van créixer un 10,8%, arribant a més de 6.600 persones, 1.206 de les quals van aconseguir feina, amb major presència de dones i persones majors de 45 anys que en la mitjana de contractacions a la ciutat de Barcelona.

El Banc d’Aliments va arribar a màxims històrics d’atenció el 2020

El juny de 2020, el Banc d’Aliments va atendre més de 162.000 persones, el màxim històric de l’entitat i 50.000 més de les que atenien mig any abans. L’organització ha presentat la seva memòria, en què s’evidencien els efectes de la pandèmia en la quantitat de peticions d’aliments. També van situar-se en un màxim històric les aportacions d’aliments, que van arribar a més de 3 milions i mig, un 17,5% més que el 2019.

“Cal limitar els lloguers, ampliar el parc d’habitatge públic i una política fiscal justa”

La IV Jornada d’Acció Social ‘El dret a l’habitatge: polítiques públiques i experiències per fer-lo possible‘ va reunir més de 100 persones per analitzar polítiques públiques per garantir el dret a l’habitatge i conèixer experiències externes i del tercer sector per fer-lo possible. Entre d’altres, els ponents van insistir en la necessitat de regular els lloguers, ampliar el parc d’habitatge públic i implementar una política fiscal més justa. | Recupera la jornada

Neix l’Aliança per a la rehabilitació d’habitatges sense deixar ningú enrere

L’Associació Benestar i Desenvolupament s’ha unit a l’Aliança per assegurar que els plans de rehabilitació d’edificis i regeneració urbana prioritzen la població en situació de vulnerabilitat. L’entitat denuncia que un 7,6% de la població va tenir problemes per mantenir el seu habitatge a una temperatura adequada, cosa que es tradueix en fins a 7.100 morts a l’any, i revindica que els plans de rehabilitació han d’incloure les llars amb menys recursos.

La Fundació Comtal organitza un Sopar Solidari
a favor de la infància

La Fundació Comtal organitza per aquest divendres 18 de juny una nova edició del Sopar Solidari. En aquesta ocasió, i a causa de les restriccions per la covid-19, serà des de casa i en format online. Cada participant farà una donació de 10€ que es destinaran a garantir un estiu digne, saludable i divertit als infants i adolescents de l’àrea socioeducativa i residencial de l’entitat. També s’hi pot participar en Fila 0, en cas de no poder assistir-hi. | Inscripcions

‘Màscares blanques’, article del projecte Lliures al diari Ara

Teresa Crespo (ECAS), Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) i David Fernàndez (Coop57) han publicat un article al diari Ara en nom del Projecte Lliures en què denuncien el racisme immobiliari que han patit dues entitats recolzades pel projecte: Top Manta i Mujeres Migrantes Diversas. Denuncien que “invisible o brutal, subtil o directe, el racisme reiterat –sistèmic, monòton, repetit– esquerda, exclou, deteriora i deshumanitza” i reivindiquen que “un altre cop, el que no fan els estats ho habiliten les societats”.

Actuar i intervenir des dels serveis d’infància en casos de violència sexual

El servei PrevenSI, integrat per Intress i IRES -entitats d’ECAS- i l’Institut de Psicologia Forense, organitza el curs ‘La violència sexual contra la infància i l’adolescència: com actuar i intervenir des dels serveis d’infància’. És gratuït, dura 20h que comencen el 5 de juliol, i està pensat per a entitats i persones que treballen en l’àmbit de la infància. | Inscripcions

Les dificultats de les persones refugiades

Iniciatives Solidàries organitza, amb motiu del Dia internacional de les persones refugiades, una xerrada sobre les dificultats que tenen. Serà dilluns 21 de juny, a les 18h, en format semipresencial: 10 persones seran presencialment al carrer Sta. Cecília, 14, i la resta es connectaran a través de Zoom. La xerrada anirà a càrrec de Sònia Parrilla, responsable de refugiats i del programa Nausica de l’Ajuntament de Barcelona a l’entitat. Cal inscripció prèvia.

La Fundació Salut Alta llança la campanya #Motxilla2021

La Fundació Salut Alta ha engegat #Motxilla2021, una campanya per trobar persones compromeses que garanteixin el dret a jugar, fer sortides i aprendre durant l’estiu a 120 infants i adolescents del barri que, si no, no tindran cap altra opció de lleure educatiu. Aquest dimarts, a més, la Fundació ha presentat un nou informe amb dades actualitzades sobre la situació del districte de La Salut – Llefià.

Les barreres a la participació política: una qüestió de democràcia i cohesió

La Taula del Tercer Sector, en col·laboració amb el Diari Ara i l’Ateneu Barcelonès, organitza el 29 de juny a les 9:30h un nou debat ‘Catalunya Social’ per presentar l’informe ‘Les barreres a la participació política: una qüestió de democràcia i cohesió’. L’acte serà presentat i conduït per Elena Freixa, cap de societat del Diari Ara. Jordi Pascual, doctor en sociologia, presentarà el dossier. També es podrà seguir a Youtube. | Inscripcions

‘El voluntariat no té fronteres’, amb Lamine Sarr

La Federació Catalana de Voluntariat Social celebra el 18 de juny, a les 10h, el Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb una jornada en què Lamine Sarr, del Sindicat de Manters, explicarà l’experiència com a voluntari i la influència en la cohesió social. Sarr explicarà el seu testimoni al Sindicat, que va activar-se durant l’etapa més dura del confinament l’any passat per cosir bates i mascaretes pels equips sanitaris i va distribuir aliments entre les famílies més vulnerables del Raval. | Inscripcions

Corresponsabilitat i organització del temps i els treballs des d’una perspectiva feminista

Coop Maresme organitza els propers dies 22 i 29 de juny, de 10h a 13h, una formació presencial destinada a treballar les cures en les organitzacions. La primera sessió es titula ‘L’organització social del temps: natural al gènere i el poder?‘ i la segona ‘Revaloritzar el temps de cura, avançar cap a la corresponsabilitat; la cultura del temps i els treballs a les nostres organitzacions‘. Serà a l’edifici de Cafè de Mar de Mataró.

Es presenta la 2a edició del Festival Mússol,
en col·laboració amb Rock pels Xuklis

Aquesta setmana s’ha presentat la 2a edició del Festival Mússol, que se celebrarà el 6 de setembre a la Sala Barts de Barcelona i comptarà amb noms com Núria Graham, Meritxell Nedderman, Queralt Lahoz, Sr. Chen o El Niño de la Hipoteca. En l’edició d’enguany, tots els beneficis es destinaran a ‘#RockpelsXuklis, música pels joves amb càncer‘, una campanya de l’entitat AFANOC per sensibilitzar sobre aquesta realitat.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció