Skip to content

Núm. 120 | 02.07.2015

actualitat ECAS

Asseblea General Ordinària d’ECAS,
17 de juliol de 10 a 14 hores

Ja podeu consultar en aquest enllaç l’ordre del dia (PDF) de la segona Assemblea General Ordinària d’ECAS del 2015, que celebrarem divendres 17 de juliol de 10 a 14 hores a la nostra seu (Via Laietana 54, principal). Properament us farem arribar la informació pertinent, cal confirmar assistència via mail. Recordeu que, tal i com es va aprovar a l’abril, les eleccions a la Junta Directiva d’ECAS seran el 30 d’octubre en el marc d’una Assemblea General Extraordinària. Calendari electoral (PDF)

Segona fase del projecte
de transparència a les entitats

Després de la publicació de la guia d’autoavaluació Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre, en la qual vam col·laborar mitjançant una sessió de formació i treball, aquest mes s’inicia la segona fase del projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB. En la fase pilot hi prendran part una desena d’entitats de Barcelona (una d’elles membre d’ECAS) i al setembre farem una nova sessió de formació en què s’explicarà com aplicar els criteris de la guia i es treballarà directament amb els webs de les entitats participants per trobar solucions als problemes o dubtes que tingueu.

Conveni de col·laboració amb
el nou mitjà de comunicació FAN

ECAS ha signat un conveni de col·laboració amb FAN News Clubnou mitjà de comunicació que es llençarà al setembre, per comptar amb un canal temàtic sobre pobresa i desigualtat. Estarà obert a la participació de totes les entitats de la federació i gestionat conjuntament amb l’Agència de Comunicació Social. Tal i com hem informat als responsables de comunicació de les entitats d’ECAS, crearem un equip coordinador (cal confirmar l’interès a formar-ne part via mail) amb el qual acabarem de perfilar la primera proposta que hem plantejat i començarem a treballar aquest mes de juliol.

Jornades d’educació en comunicació,
del 6 al 9 de juliol amb participació d’ECAS

Les jornades ‘L’educació mediàtica. El poder dels mitjans’, organitzades per AulaMèdia del 6 al 9 de juliol al Col·legi de Periodistes de Catalunya, comptaran amb la intervenció de la directora de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, Agnès Felis, en una taula rodona sobre ‘Continguts dels mitjans: l’agenda social’. Inaugurarà les jornades el codirector de Ciutat morta Xavier Artigas amb una conferència d’entrada lliure sobre el poder dels mitjans, el proper dijous 6 a les 9.30h.

les ENTITATS informen

Campanya per un lloguer just i contra
la discriminació a persones migrades

‘Con un alquiler justo, respetamos los derechos’ és el lema d’una campanya de Provivienda centrada en la discriminació que les persones migrades pateixen en relació a l’accés habitatge, i que sovint acaba afectant altres drets com l’educació, la sanitat o la dignitat de la persona. La campanya es difon a través del vídeo ‘Samira y la vivienda’, dues infografies sobre discriminació residencial i habitatge inadequat, i un grup de discussió a Linkedin.

Alcohol, la droga amb més demandes de tractament
entre adults

L’informe anual sobre el perfil de persones ateses durant el 2014 per Projecte Home revela que, per primera vegada en els gairebé vint anys d’història de l’entitat, l’alcohol supera la cocaïna com a substància principal de consum entre les persones adultes en tractament. En els darrers anys, les demandes per alcoholisme no han parat de créixer, fins assolir un 40% del total d’usuaris l’any 2014, xifra que fa cinc anys era del 26%. Nota de premsa

Explotació laboral
i tràfic de dones en el servei domèstic

La Fundació SURT ha presentat un estudi qualitatiu sobre el tràfic de dones amb finalitats d’explotació laboral al servei domèstic a l’Estat espanyol. Posa de manifest l’existència de matrimonis servils i ‘cadenes d’abusos’, l’alta vulnerabilitat de les víctimes i les dificultats per detectar els casos i protegir-les. Nota de premsa (PDF) | Informe (PDF)

Reforma horària
i tercer sector

L’Associació Salut i Família organitza un curs sobre ‘Reforma horària per a l’enfortiment de l’associacionisme i el tercer sector’ que tindrà lloc demà i demà passat, 3 i 4 de juliol, a la seu de l’entitat (Via Laietana, 40). L’imparteixen dos dels impulsors de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano i Javi Peralta. Programa i inscripció

Secretariado Gitano rep el Premi Fundació Princesa de Girona 2015

La Fundación Secretariado Gitano ha estat guardonada amb el Premi Fundació Princesa de Girona 2015 en la categoria d’entitat “per la seva tasca a favor de la inclusió social i la igualtat d’oportunitats de la comunitat gitana”. L’enhorabona! Notícia | Vídeo

TERCER SECTOR al dia

La Taula del Tercer Sector demana al Govern un pacte de partits contra la pobresa i a l’Estat el traspàs del 0,7% de l’IRPF

En una reunió amb president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera Neus Munté i el conseller Felip Puig, representants de les organitzacions de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social han demanat que el Pla contra la pobresa presentat fa poques setmanes esdevingui en un futur un pacte de partits que doni resposta a la situació d’emergència social que vivim (ampliar notícia). D’altra banda, la Taula ha exigit al Govern espanyol a través d’una carta (PDF) el traspàs immediat a la Generalitat dels fons procedents del 0,7% de l’IRPF (ampliar notícia).

3ª marxa ‘Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat’

Avui a les 18h es presenta al Casal de Barri Pou de la Figuera de Barcelona (Sant Pere Més Baix 70) la 3ª marxa ‘Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat’, que s’iniciarà el 6 de juliol a Badalona i finalitzarà el 9 de juliol davant del Parlament de Catalunya. La marxa també recorrerà els carrers de Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixach, Granollers, Ripollet, Cerdanyola, Badia del Vallès, Sabadell, Terrassa, Rubí, Martorell, Abrera, Sant Vicenç dels Horts i L’Hospitalet. Itinerari detallat

Debat sobre migracions,
la societat d’acollida

En el marc d’un cicle sobre ciutadanies migrants organitzat per Ambdrets i la Fundació Bayt Al-Thaqafa, dijous 16 de juliol a les 19h tindrà lloc  al Palau Macaya de Barcelona una sessió sobre la importància de la societat d’acollida centrada en el cas de Mèxic i Xile en l’acollida de persones de l’exili republicà. Comptarà amb la participació de Ferran Armada Ramírez i Raimon Artís Mercadet. Cal confirmar l’assistència per mail.

Concurs a Instagram per fer visible l’educació social durant l’estiu

Amb el lema ‘Educa que fa fort’, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya convoca la 3a edició d’un concurs de fotografies a través d’Instagram per visibilitzar la importància de l’actitud vital que el col·lectiu de professionals incorpora diàriament en la seva acció educativa. S’hi pot participar fins el 15 de setembre penjant les fotografies a Instagram, etiquetant-les amb els hashtags #InstaCEESC, #educaciósocial i #ES24h i acompanyant-les d’un text o reflexió. Es premiaran un total de dotze imatges que il·lustraran el calendari 2016 del Col·legi. Bases completes (PDF)

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.