Quadern CJ sobre treball07.08.2016 | El Centre d’estudis Cristianisme i Justícia de la Fundació Lluís Espinal ha llançat el número 198 dels seus ‘Quaderns CJ’. La publicació porta com a títol ‘El treball: el present i el futur. Entre la creixent precarització i la ineludible necessitat de repensar-lo’, i ha estat redactat per Teresa Crespo, presidenta d’ECAS.

El quadern ha estat fruit del seminari intern sobre present i futur del treball, organitzat per l’Àrea Social de Cristianisme i Justícia, de la qual forma part l’autora. D’aquesta manera, recull les perspectives i diferents punts de vista dels membres de l’àrea en la reflexió sobre drets laborals i justícia social.

‘El treball: el present i el futur. Entre la creixent precarització i la ineludible necessitat de repensar-lo’, disponible online, es pot descarregar en castellà i en català en format PDF i ePUB.

Ressenya de l’obra:

Aquest quadern vol incidir en els canvis en l’àmbit del treball des de l’essencial, que va més enllà de les conjuntures de crisi o de recupera­ció. S’analitzen els nous escenaris del treball sortits de la crisi espanyola i europea, les conseqüències de la reforma laboral, el paper dels sindicats, en definitiva, el model global de treball que s’ha anat gestant els darrers anys. Fet el diagnòstic, es planteja la necessitat de reflexionar sobre aquest model de treball, sobre els instruments i polítiques socials per a fer front a les causes i les conseqüències d’aquesta crisi, i a analitzar les noves (i no tan noves) formes de treball. Un quadern indispensable per a començar a reflexionar i a debatre sobre alternatives respecte el model laboral i el treball assalariat en sí mateix.

Recommended Posts